Biografier & erindringer

Elsker du at læse fortællinger om kendte personers liv og erindringer, eller har du hørt om en kendt, du er blevet nysgerrig på? På føtex.dk har vi personlige biografier og erindringer fra kendte danskere såvel som udenlandske. Biografier er ofte skrevet af personer, der lukker dig ind i deres inderste tanker.

Vælg mellem et hav af biografier

Hvis du er nysgerrig, eller hvis du godt kunne tænke dig at vide mere om en kendt, så er biografier måske lige noget for dig. På føtex.dk har vi heldigvis et stort udvalg af biografier skrevet af eller om kendte personer.

Vi har blandt andet spændende og medrivende biografier om kendte danskere, som du måske finder interessante. Er du mere nysgerrig på udenlandske berømtheder, så har vi også biografier med beretninger om stor udenlandske persoligheder såsom Barack Obama.

Hvad er en biografi?

En biografi er en hel unik genre, da det er bøger, der ofte er spækket med detaljerede erindringer og fortællinger, som kun personen eller personer tæt på kan fortælle. Det, der gør biografier unikke og interessante er, at det er stærke fortællinger om den kendte persons liv og personlige begivenheder, som den kendte har oplevet.

En biografi lukker dig ligeledes ind i den kendte persons inderste tanker og følelser, som kan give læseren en følelse af at komme tæt på personen og specifikke begivenheder. Det giver dig på den måde en hel unik chance for at få et indblik i personens tanker og følelser, som du ellers ikke ville have mulighed for. Du kan derfor få din nysgerrighed på store personligheder stillet med bøger inden for denne genre.
 

Hvad er forskellen mellem en biografi, selv biografi og autofiktion?

Kort beskrevet er en biografi en fortælling og en persons livshistorie skrevet af en anden person. En selvbiografi er derimod en livshistorie fortalt og skrevet af personen selv. Udover disse to tuper biografier findes der også autofiktion. Autofiktion bevæger sig på grænsen mellem den skønlitterære romans genretræk og den traditionelle selvbiografi. Det betyder, at det kan være svært at skelne om der faktisk er tale om fiktion eller en reel biografi. Dette er en nyere genre, der er i rivende udvikling. 

Køb biografier og selverindringer online på føtex.dk

Har du fundet en spændende biografi, du ikke kan vente med at gå i gang med? På føtex.dk finder du et bredt sortiment af bøger som vi løbende opdaterer, så du til enhver tid kan få fingrene i alle de populære bestseller bøger og nyudgivelser til fordelagtige priser og med hurtig leveing.