Skønlitteratur

Skønlitteratur gemmer på en masse fantastiske og spændende genrer såsom krimier og romantiske bøger. På føtex.dk har vi samlet et stort udvalg af skønlitteratur bøger. Find inspiration til læsningen her på siden, og bestil en spændende bog.

Hvilke skønlitteratur bøger skal du vælge?

På føtex.dk finder du et stort udvalg af skønlitteratur til dig, der er en ægte læsehest, og som sætter pris på en god bog. Her finder du flere skønne genrer, som omfavner den brede befolkning, da de har forskellige temaer. Vi har blandt andet inddelt vores skønlitteratur i kategorier såsom:
 

Hvis du er til varme følelser og romantik, så anbefaler vi vores romantiske bøger. Er du samtidig vild med romantiske bøger med et twist af stærke erotiske beskrivelser, kan du med fordel gå på udkig blandt vores erotiske romaner.

Er du mere til personlige erindringer, hvor du kommer helt tæt på kendte fra Danmark og udlandet? Så har vi biografier fortalt af spændende personer, der beretter åbent om begivenheder, der er sket i deres liv. En biografi bevæger sig i krydsfeltet mellem skøn- og faglitteratur, da den skildrer virkelige begivenheder.

Læs hårrejsende krimier som skønlitteratur

En af de meget populære skønlitterære genrer er krimier. Danskerne elsker krimier og kan ikke få nok af de mystiske og medrivende fortællinger, som de får af de uhyggeligt detaljerede beskrivelser om skrækkelige mordsager, dygtige efterforskere og forbryderne bag.

På føtex.dk finder du et bredt udvalg af skønlitterære krimibøger skrevet af anerkendte og populære forfattere fra Danmark og udlandet. Der er gys og gru til dig, der er vild med bøger, der får dig til at blive den næste detektiv.

Hvad er skønlitteratur?

Skønlitteratur er litteratur om et fiktivt univers opdigtet ud fra forfatterens egen fantasi. Her kan forfatteren opdigte adskillige karakterer og handlingsforløb. Genren adskiller sig således fra faglitteratur, der beskæftiger sig med non-fiktion med fagligt indhold.

Litteratur deles op i to: skøn- og faglitteratur. Ifølge Aristoteles kan skønlitteratur opdeles i tre hovedgenrer:

  1. Epik, som er den fortællende form, hvor en fortæller beretter om et handlingsforløb i prosaform. Epik kan inddeles i genre som noveller, romaner og eventyr.
  2. Drama, som er den udtrykkende form, består ofte af en tekst, der er opdelt i replikker og akter. Et drama er ofte beregnet til opførsel på en scene, og der bruges både mennesker, lyd og lys.
  3. Lyrik, som er den udtrykkende form, er digtekunst, hvor der ofte er vers, der rimer. Det er f.eks. en sonet, ballade eller sangtekster.


Hver hovedgenre har flere undergenrer. Derfor finder du et stort udvalg af forskellige genrer, der hører under skønlitteratur. Det betyder, at du har masser af muligheder for at læse forskellige typer af bøger og genrer, hvis du begiver dig ud i den store verden af skønlitteratur.

Hvorfor læser vi skønlitteratur?

Selvom de fleste nok tænker, at skønlitteratur bare er god underholdning, så er det faktisk meget mere end det. Skønlitterære bøger er med til at give os en kulturel forståelse af det samfund, vi lever i. Tænk bare på, hvordan samfundet bliver præsenteret i bøgerne.

Derudover er skønlitteratur også med til at gøre dig klogere på dig selv og andre mennesker. Når du læser om en karakter og de følelser, personen oplever, kan du sætte dig i karakterens sted. Her kan du altså leve dig ind i andres følelser og den verden, de lever i.

For de fleste er skønlitteratur bøger også et fristed. Når travlheden og bekymringerne dukker op, er en god bog et fantastisk frirum, hvor du kan fordybe dig og glemme tid og sted. Det giver dig tid til afslapning, og du kan sætte tankerne på pause for en stund.

Børnebøger er også skønlitteratur 

På føtex.dk har vi et stort udvalg af sjove og lærerige børnebøger, som du kan læse højt for dit barn inden sengetid. Her har vi blandt andet historiefortællinger fra Walt Disney om velkendte og søde Disney-figurer, som de fleste børn elsker.

Vi har også lærerige aktivitetsbøger for børn, hvor du kombinerer leg og læring. Her kan dit barn hygge sig med små aktiviteter i timevis sammen med nogle af sine yndlingsfigurer. Find et bredt udvalg af føtex bøger online på føtex.dk og i butik.

Køb skønlitteratur bøger på føtex.dk

Som du kan se, findes der et utal af skønlitteratur bøger, der kan fange enhver læser. På føtex.dk finder du alverdens spændende bøger, som du kan fordybe dig i. Åbn op for en verden af gode skønlitterære bøger og find den næste bog, du skal læse på føtex.dk

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om skønlitteratur