Elly Griffiths bøger

Elly Griffiths, også kendt under det mere borgerlige navn Domenica de Rosa, står bag den populære og prisbelønnede krimiserie om arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway og kriminalkommissær Harry Nelson. Serien er yderst populær iblandt hendes læsere og hendes krimikollegaer pga. plottene, spændingen og de uforglemmelige karakterer. Køb bøgerne her!

En af Englands mest elskede krimiforfattere: Elly Griffiths

Elly Griffiths er en utrolig elsket engelsk krimiforfatter, og dette afspejler sig også i de mange priser, hun har modtaget, for bestsellerserien om Ruth Galloway, hvor hun lægger stor vægt på autenticitet og realisme. Hun researcher altid grundigt særligt i forbindelse med Ruth Galloway-bøgerne, hvor alle historiske elementer er korrekte i deres fremstilling, samtidig med at hun har en unik evne til at skabe spænding og uforglemmelige karakterer. På nuværende tidspunkt er der 8 bøger fra Ruth Galloway-serien oversat til dansk samt en spinoff, mens der derimod er hele 14 bind på engelsk.

Uanset om du er ny Elly Griffiths-fan eller har været det siden hendes første krimiroman Pigen under jorden (2017 på dansk, 2009 på engelsk), vil du elske hendes romaner. Det gør hendes danske fanskare i hvert fald, hvor hun har modtaget stor ros fra de danske krimiforfattere Lone Theils og Katrine Engberg, samtidig med at hun ved flere lejligheder har optrådt sammen med Sara Blædel ved bl.a. Krimimessen i Horsens.

Udover at skrive krimiromaner for voksne, skriver hun også spændende mordgåder for børn med den danske titel Mit Navn Er Justice, som er en detektivserie for de 9 til 12 årige. Samtidig har hun også udgivet bøger under sit borgerlige navn, Domenica de Rosa, som er skønne feel-good romaner med en masse romantik og drama under sydlige himmelstrøg, hvor hun har italienske rødder.

Rækkefølgen for Elly Griffiths bøger

For at gøre det overskueligt for dig at finde de rigtige bøger i Elly Griffiths forskellige bogserier til børn og voksne har vi i det nedenstående skrevet rækkefølgen for dem, så du nemt og hurtigt kan finde den næste bog i den pågældende serie, du læser af Elly Griffiths eller Domenica de Rosa.

 

Rækkefølgen for Ruth Galloway-serien på dansk:  

1. Pigen under jorden (2017)

2. Løgnens hus (2018)

3. Huset på klippen (2018)

4. Døden på museet (2019)

5. Det tavse vidne (2019)

6. De udstødte (2020)

7. Stemmer fra graven (2020)

8. Kvinden i blåt (2021)

Spinoff: Det første juletræ (2020)

 

Rækkefølgen for Mit Navn er Justice-serien på dansk:

1. Mit navn er Justice – Mordene på Highbury House (2020)

2. Mit navn er Justice 2 – Smuglernes hemmelighed (2020)

 

Rækkefølgen på Harbiner Kaur-serien på dansk:

1. Døden mellem linjerne (2021)

 

Hvem er Elly Griffiths?

Elly Griffiths er faktisk født Domenica de Rosa i London 1963, hvor Elly Griffiths bare er et pseudonym, hun skriver under. Pseudonymet opstod i forbindelse med hendes første bog, Pigen under Jorden, i Ruth Galloway-serien. Her mente hendes agent, at hun havde brug for et rigtigt krimiforfatternavn. De kom så frem til Elly Griffiths, som blev startskuddet på en meget succesfuld karriere som anerkendt og international krimiforfatter. Hun skrev allerede sin første bog, da hun var 11 år gammel, om et mordmysterie i Rottingdean, som er en landsby nær Brighton, hvor hun nu bor sammen med sin mand og 2 børn.