Jens Henrik Jensen bøger

Med bøger af et tårnhøjt niveau er det ikke så mærkeligt, at Jens Henrik Jensens værker er så velanset og vellidt af både læsere og anmeldere. Han har modtaget flere priser for hans skønlitteratur og bliver udgivet i 14 lande. Find hans krimi-thrillere online her hos føtex.dk.

Jens Henrik Jensens krimibøger storhitter blandt læsere

Og det er ikke uden grund, at de storhitter. Langt fra. Hans bøger er gennemresearchede, han har styr på de sociale, kulturelle og historiske forhold, og så skriver han med en lethed, som afslører hans journalistiske baggrund og hans talent for at formilde via sine krimiromaner.

Jensen debuterede med Wieneringen (1997) og slog for alvor igennem med Kazanski-trilogien bestående af Kællingen i Kraków (1997), Hofnarren i Murmansk (1999) og Ulven i Banja Luka (2002). Det førte til bestsellertrilogien om kriminalassistent Nina Portland, hvor Jensen lod sig inspirere af den virkelige verdens kriminalsager og sammenførte det med fiktionens fortællende hånd.

Det var dog først med den anmelderroste serie Oxen, tidligere kaldt Danehof-trilogien, at Jensen fik international succes og dermed fik bøgerne solgt til udgivelse i 14 lande. Serien omhandler krigsveteranen og den tidligere jægersoldat Niels Oxen, samt hvordan han hjemsendt med krigstraumer skal finde sin tilværelse og få en hverdag igen. Året efter 3. binds udgivelse i serien modtog Jensen Krimimessens Publikumspris. 

Rækkefølgen for Jens Henrik Jensens bøger

Med Kazanski-trilogien, Portland-trilogien og Oxen-serien kan det være svært at finde hoved og hale i de forskellige seriers kronologi, og hvilke bøger der hører til hvad. Men bare rolig, nedenfor finder du vores serieguide, så du kan få en overskuelig overblik samt rækkefølge over de enkelte seriers bind.

 

Rækkefølgen for Oxen-serien:

1. De hængte hunde (2012)

2. De mørke mænd (2014)

3. De frosne flammer (2016)

4. Lupus (2018)

5. Gladiator (2021)

 

Rækkefølgen for Portland-trilogien:

1. Økseskibet (2005)

2. Kulmanden (2007)

3. Spøgelsesfangen (2010)

 

Rækkefølgen for Kazanski-trilogien:

1. Kællingen i Krakow (1997)

2. Hofnarren i Murmansk (1999)

3. Ulven i Banja Luka (2002)

 

Hvem er Jens Henrik Jensen?

Jens Henrik Jensen er født i 1963 i en lille by udenfor Horsens. Han er forfatter samt uddannet journalist i Aarhus, hvor han var praktikant på JydskeVestkysten (Danmarks største regionale dagblad). Efter sin uddannelse fortsatte han som sportsjournalist på JydskVestkysten, hvor han skriver stadig for dem den dag i dag, selvom han har opnået stor succes med sin skønlitterære værker.