Jo Nesbø bøger

Savner du at få fingrene i en rigtig god norsk krimi, eller mangler du næste bind om Norges bedste og mest besværlige drabsefterforsker? Så er Jo Nesbo forfatteren, du skal have fat i, og mere præcist hans populære bogserie om Harry Hole. Nesbøs bøger er oversat til 50 sprog og er solgt i mere end 50 millioner eksemplarer. Find dit næste værk fra Nesbø her. 

En af verdens bedste krimiforfattere: Jo Nesbø

Det var serien om Harry Hole, der etablerede Jo Nesbø som en af verdens bedste krimiforfattere og gjorde slaget for hans forfatterkarriere i særligt Norge og Norden. Nesbø adskiller sig fra sine krimikollegaer ved ikke at have en tydelig politisk agenda, selvom han benytter sig af den hårdkogte krimigenre, der både er samfundskritisk og kynisk, men uden at løfte en pegefinger.

Fælles for plottet og skurkene i Nesbøs krimier er, at de er drevet af nysgerrigheden på menneskets psykologiske natur, hvor spændingen får en til at læse hungrende videre. På nuværende tidspunkt er der 12 bind om Harry Hole, hvor mange fans kunne glæde sig over, at bind nr. 7 Snemanden (2007) skulle på det store lærred.

Hvis du er en stor fan af Nesbø, eller bare mangler en spændingsroman af høj kvalitet, er Nesbø kommet ud med en ny serie, hvor 1. bind hedder Kongeriget (2020). Her bliver læserne introduceret til et helt nyt univers, der er en dyster og barsk thriller, som taler direkte ned i det forførende greb Nordic Noir. Hvis du allerede elsker serien om Harry Hole, vil du også elske denne nye serie fra Nesbøs hånd.

Vidste du, at Nesbø ikke bare er krimiforfatter, men har også en hel børnebogserie bag sig? Han er forfatteren bag børnebogsserien om Doktor Proktor, Bulle og Lise, der både er fræk, sjov og rablende skør. Det er et fantasifuldt univers, som kan læses af børn og voksne og er særligt tiltænkt aldersgruppen 5-10 år.

Rækkefølgen på Jo Nesbøs bøger

Det kan være svært at hitte rede i, hvilket bind der er den næste i en serie på 12, eller hvis du ønsker at forkæle børnene med det næste Doktor Proktor-bind. For at gøre det nemt for dig at få et overblik over de enkelte serier, har vi samlet dem her, så du hurtigt kan se, at Blod på sneen (2015) er en del af Nesbø 2 binds-thriller, og at Frelseren (2006) er bind 6 i Harry Hole-serien.

 

Rækkefølgen på Harry Hole-serien:

1.  Flagermusmanden (2000)

2. Kakerlakkerne (2001)

3. Rødhals (2001)

4. Sorgenfri (2004)

5. Marekors (2005)

6. Frelseren (2006)

7. Snemanden (2007)

8. Panserhjerte (2009)

9. Genfærd (2011)

10. Politi (2013)

11. Tørst (2017)

12. Kniv (2019)

 

Rækkefølgen på Nesbøs 2 binds-thriller:

1. Blod på sneen (2015)

2. Midnatssol (2015)

 

Rækkefølgen på Nesbøs nyeste serie:

1. Kongeriget (2020)

 

Rækkefølgen på børnebogsserien Doktor Proktor:

1. Doktor Proktors pruttepulver (2008)

2. Doktor Proktors tidsbadekar (2009)

3. Doktor Proktor og verdens undergang – måske (2010)

4. Doktor Proktor og det store guldrøveri (2013)

5. Doktor Proktors sensationelle samling af dyr du ville ønske ikke fandtes (2013)

6. Doktor Proktor redder julen ...? (2017)

Hvem er Jo Nesbø?

Jo Nesbø, som er født i 1960, havde oprindeligt drømmen om at blive fodboldspille, men pga. en knæskade blev han børsmægler i stedet. I sin fritid spillede han i bandet Di Derre, der nåede toppen af de norske hitlister. Dog blev det for meget for Nesbø med børsmægler om dagen og popstjerne om natten, hvor han endte med at tage orlov og rejse til Australien for at skrive en bog. Ikke mindst endte det med at blive den første bog om Harry Hole og resten er mildest talt i historie i Nesbøs forfatterkarriere.