Mich Vraa bøger

Efter sin debut i 1982 har Mich Vraa udgivet mange bøger fordelt over forskellige genre herunder thrillere, kærlighedsromaner, børne- og ungdomsbøger samt science fiction. Han fik dog først sit store gennembrud med den historiske roman Haabet (2016). Find alle af Mich Vraas bøger her hos føtex.dk.

Forskellige genrer, men samme historiske bevidst

Som allerede nævnt har Mich Vraa begivet sig i mange forskellige genrer i sit forfatterskab. Dog er der alligevel nogle træk, som går igen på tværs af værkerne. Her tænkes der særligt på den historiske bevidsthed, som står stærkt i flere af bøgerne – og det er uanset, om Vraa skriver om fortiden eller fremtiden. Samtidig har han også meget fokus på ondskab i sine værker. Den slags ondskab, der findes i os alle, men bryder frem, når vi er i undtagelsestilstand.

I årene 2016-2018 udkom Vraa med sit mesterværk af en romantrilogi om Dansk Vestindien, som viste en af Danmarks mørkeste perioder, hvor Haabet (2016) er første bind. Haabet er en slavefregat, hvor man som læser følger en masse skæbner centraliseret om denne fregat. Trilogien følger fra begyndelsen af 1660’erne Dansk Vestindien til salget af øerne til USA i 1917 og blev udgivet året før 100 års jubilæet for salget.

Før Vraa kastede sig ud i dette store historiske værk, var hans tidligere forfatterskab præget af krimigenren. Her skrev han sammen med forfatteren Morten Hesseldahl 3 krimiromaner: Arkivaren: the keeper of the archives (1992), Blændet af mærket (1993) og En hilsen fra Gonzalo (1995) med den karismatiske privatdetektiv John Hazeldal i hovedrollen.

Hvem er Mich Vraa?

Mich Vraa er født i 1954 samt journalist, forfatter og litterær oversætter. Før han gik all in på at være fuldtidsforfatter og litterær oversætte, arbejdede han 15 år for Ekstra Bladet som journalist, men sagde sit job op i 1995.

I sit virke som oversætter har han oversæt mange bestsellerforfattere herunder Ernest Hemingway, John Williams og Dan Brown. Vraa har endda skrevet en bog om, hvordan det var at arbejde med oversættelsen af Browns Inferno (2013). Han modtog i 2014 Dansk Oversætterforbunds Ærespris for sit arbejde.