Fiskehjul

På føtex.dk fører vi et udvalg af fiskehjul fra anerkendte brands som Okuma, Abu Garcia, Shakespeare, Ron Thompson og Kinetic. Vi har kvalitetshjul i alle prislejer, og du kan med sikkerhed finde et hjul til dine behov i udvalget herunder. 

Fiskehjul - hvilket skal jeg bruge?

Der findes rigtig mange fiskehjul i diverse størrelser, farver og mærker. Det kan derfor være svært at vælge. Først og fremmest hvis man er nybegynder, men også hvis man er erfaren lystfisker og måske endda er en anelse kræsen.

Faktisk passer alle hjul på alle slags fiskestænger, så derfor kan man sætte dem sammen som man ønsker. Dog har både fiskestænger- og hjul ofte en fiskeritype, de egner sig bedst til, og på den måde kan man få en indikation af, hvilket hjul man skal vælge.
 

Typer af fiskehjul

Vi har her på siden spinnehjul og fastspolehjul, der begge er kendte typer af fiskehjul. Spinnehjulet, der også kaldes et frispolehjul, er et hjul, hvor spolen kan frikobles. At hjulet kan frikobles betyder, at fisken kan svømme frit med agnen i munden, og dermed bliver hverken fiskestang eller hjul trukket frem, når fisken trækker i spolen. Spinnehjulet er velegnet til fiskeri, hvor fiskestangen placeres på en rodpod. Den anden type hjul, fastspolehjulet, er bestående af en fast spole med bøjle, der vikler linen på spolen. Fastspolehjulet anbefales til nybegyndere, da det er nemt at fiske med.
 

Vælg fiskehjul efter fiskeritype

Generelt anbefales det, at man først og fremmest finder frem til, hvilket fiskeri man vil ud på. Er det havfiskeri, medefiskeri, jerkbaitfiskeri eller andet. Størrelsen på et fiskehjul kommer nemlig an på, hvilken type fiskeri, man skal ud på. Derfor skal man sætte sig ind i, hvilke størrelser og hjultyper, der passer til fiskeriet. Hvis det virker for uoverskueligt at vælge hjul, kan man vælge den smarte og nemme løsning – nemlig et stangsæt. Med et stangsæt får du en combo af fiskestang og fiskehjul, så du uden mange bekymringer og tvivl kan tage på fisketur. Hvis du vil have endnu mere udstyr og grej med på turen, så finder du blandt andet også fisketøjendegrej og waders her på føtex.dk.