Fint græs til græsplænen

En grøn og frodig have kræver flot og sundt græs. På føtex.dk finder du et alsidigt udvalg af løsninger og tilbehør til en ny eller endnu bedre græsplæne hjemme i haven. Vi har både rullegræs, græsfrø og tilbehør til kunstgræs. Se hele vores udvalg her på siden.

Et stort udvalg af forskelligt slags græs

Der er noget helt særligt over at nyde synet af grønt og sundt græs i haven. Ønsker du også at anlægge ny have eller græsplæne? Så er du kommet til det rette sted. På føtex.dk finder du et stort udvalg af blandt andet græsfrø med forskellige blandinger. Det gælder eksempelvis langsomt voksende græs, så du slipper for at trimme det ofte. Dertil har vi eftersåningsblandinger, der hjælper dig med at få flotte resultater i en fart.

Har du dog stadigvæk ikke tålmodigheden til at vente på, at græsset vokser, har vi rullegræs til dine kvadratmeterbehov. Det gør det nemt for dig at få en flot og ensartet græsoverflade. Rullegræs er dog en større investering end græsfrø, men til gengæld kan resultatet ses meget hurtigere. Det tager typisk kun to til tre uger for at gro sig helt fast.

Hvordan sår du græs?

Ved såning af græsfrø er det vigtigt, at du gør jorden og plænen klar inden da. Den skal være mest mulig plan og have løsrevet muld med et par centimeters dybde. Fjern her eventuelle sten, ukrudt, jordklumper og lignende. Så er du klar til at så frøene med enten hånden eller en maskine. Anvend i den forbindelse gødning - gerne organisk græsgødning - og dæk det hele til med cirka fem til ti millimeter jord.

Hvornår kan du så græs?

For at sikre de bedst mulige spiringsbetingelser for dit græs, er det vigtigt at du sår det på det mest optimale tidspunkt. De mest optimale forhold findes om foråret i månederne april og maj, men også om efteråret fra august til og med september - i disse måneder er jorden nemlig dejligt lun og fugtigheden høj.