Regnvandstønde

Når regndråberne falder, jubler haveejere. Blomsterne, planterne og græsplænen nyder godt af regnen, som du kan opsamle i en regnvandstønde, der fås i forskellige designs og modeller på føtex.dk. Se vores udvalg af regnvandsbeholdere her på siden – og vær klar næste gang, vejrguderne lover regn.

Opsaml regnvand i en regnvandstønde 

Med jævne mellemrum skal blomster, planter og plænen vandes, så de kan holde sig friske og farverige. Som så meget andet er vand dog ikke billigt. Vil du derfor gerne slippe for at tænde for vandhanen, skal du have fat i en regnvandstønde. 

Regnvandstønder er kort fortalt beholdere, som opsamler regnvandet. Beholderne stiller du for enden af et nedløbsrør, og via en nedløbsventil løber regnen fra dit tag og tagrender direkte ned i regnvandstønden. Voila! Så er du klar til at vande haven. 

Regnvandsbeholder til regnfulde dage 

Har du et stort haveareal, er det oplagt med en større regnvandsbeholder, som kan indeholde mange liter vand. Er haven derimod mindre, har du måske ikke behov for så stor en tønde. Lige meget hvilken størrelse du køber, bliver du glad for at have en beholder stående i haven. 

Inden du hopper i havetøjet og vander haven, skal du bruge dette til din regnvandstønde: 

  • Nedløbsventil: Ventilen monteres direkte på nedløbsrøret, så regnen kan rende over i tønden. 

  • Tappehane: Nogle beholdere har en indbygget hane, mens andre ikke har. Har din regnvandstønde ikke det, skal du købe en separat tappehane. Hanen gør, at du nemt tapper regnen over i en vandkande, som er oplagt at have blandt dine haveredskaber

  • Overløb: Når din regnvandsbeholder er fyldt med vand, bliver det overskydende vand ledt tilbage og videre ned i nedløbsrøret igen med et overløb. 

Beholderens form er også værd at overveje. Vælger du en rektangulær regnvandsbeholder, er den nemmere at placere i hjørner eller op ad husmuren, da den fylder mindre end en rund regnvandstønde. 

Køb beholder til regnvandet på føtex.dk 

På føtex.dk finder du regnvandstønder i forskellige størrelser, farver og former. Skal du have fat i tilbehør til beholderne, køber du også dét på websitet – og så bliver det nemt at vande haven med regnvand. Planter i drivhuse nyder også godt af vandet, ligesom blomsterne i dine højbede og blomsterkasser gør det. Er du klar til at komme i haven? Start have- og udendørslivet på føtex.dk. 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om regnvandstønder