Vertikalskærer

Vertikalskærer sikrer en jævnt afgrænset græsplæne. Den effektive maskine skærer græsset lodret langs bed og belægning, så du undgår græs andre steder end i plænen. Vælg en model med kombineret mosfjerner eller plænelufter fra vores udvalg.

Kunsten at vertikalskære plænen

Det er hverken tidskrævende eller svært at holde kanterne på plænen med en vertikalskærer. Skub maskinen rundt langs plænekanterne, så klarer den resten – på el eller benzin. For den optimale plæne kan du vælge en model med kombineret plænelufter eller mosfjerner. 
 

Tre grunde til at købe en vertikalskærer:

  • Du undgår græs andre steder end i plænen
  • Dine plænekanter holdes skarpe og helt lige
  • Det er nemt at vertikalskære overalt i haven

Slip for græs i bede og mellem fliser med en vertikalskærer. Din plæne ser altid skarp og velholdt ud med lige kanter, og med den effektive maskine er det nemt at vertikalskære dine plænekanter overalt. 
 

Når du skal vælge vertikalskærer

Overvej størrelsen på din plæne, typen af maskine og om du evt. kunne have brug for ekstra funktioner i den maskine, du vælger til at vertikalskære i din have med. 

  • Arealet på din græsplæne er relevant for den samlede længde af kanter, der skal passes. Hvor en græstrimmer er håndholdt, er en vertikalskærer med sin udformning som en plæneklipper, beregnet til blot at skubbe langs kanterne. Vælg en motorstørrelse, der matcher arealet på din plæne. 
  • Typen er enten med ledning eller på benzin. Den eldrevne vertikalskærer løber aldrig tør og er altid klar til brug, mens den benzindrevne model giver dig friheden til at arbejde udenfor en lednings rækkevidde. Du kan få flere motorstørrelser i både benzin og el. 
  • Ekstra funktioner, som mosfjerner og plænelufter, er integreret i nogle modeller og kan være en fordel for dig, der har en plæne med meget mos eller andet uønsket vækst. Med en alt-i-én-maskine sparer du plads i redskabsskuret og sparer penge på indkøb af separate plæneluftere og mosfjernere. 

Afgræns plænen med en vertikalskærer fra det store online udvalg herover på føtex.dk.