Vertikalskærere & plæneluftere

Vertikalskærer, plænelufter eller mosfjerner. Kært barn har mange navne, og det gælder selvfølgelig også for dette effektive haveredskab. På føtex.dk finder du et stort udvalg af vertikalskærere, som skærer græsset lodret langs bed og belægning, så du undgår græs andre steder end i plænen. Vælg en model med kombineret plænelufter eller mosfjerner fra vores udvalg og fjern også nemt mos i din plæne.

Køb en kombineret vertikalskærer og plænelufter

Det er hverken tidskrævende eller svært at holde kanterne på plænen med en vertikalskærer. Skub maskinen rundt langs plænekanterne, så klarer den resten – på el eller benzin. For den optimale plæne kan du vælge en model med kombineret plænelufter eller mosfjerner.

Derfor skal du købe en vertikalskærer:

  • Du undgår græs andre steder end i plænen

  • Dine plænekanter holdes skarpe og helt lige

  • Det er nemt at vertikalskære overalt i haven

Slip for græs i bede og mellem fliser med en vertikalskærer. Din plæne ser altid skarp og velholdt ud med lige kanter, og med den effektive maskine er det nemt at vertikalskære dine plænekanter overalt. 

Sådan vælger du den rette vertikalskærer for dig

Overvej størrelsen på din plæne, typen af maskine og om du evt. kunne have brug for ekstra funktioner i den maskine, du vælger til at vertikalskære i din have med. 

  • Arealet på din græsplæne er relevant for den samlede længde af kanter, der skal passes. Hvor en græstrimmer er håndholdt, er en vertikalskærer med sin udformning som en plæneklipper, beregnet til blot at skubbe langs kanterne. Vælg en motorstørrelse, der matcher arealet på din plæne.

  • Typen er enten med ledning eller på benzin. Den eldrevne vertikalskærer løber aldrig tør og er altid klar til brug, mens den benzindrevne model giver dig friheden til at arbejde udenfor en lednings rækkevidde. Du kan få flere motorstørrelser i både benzin og el. 

  • Ekstra funktioner, som mosfjerner og plænelufter, er integreret i nogle modeller og kan være en fordel for dig, der har en plæne med meget mos eller andet uønsket vækst. Med en alt-i-én-maskine sparer du plads i redskabsskuret og sparer penge på indkøb af separate plæneluftere og mosfjernere. 

Hvordan virker en plænelufter eller mosfjerner? 

En plænelufter (og mosfjerner) giver plænens græsrødder mere luft, hvilket er en effektiv måde at fjerne mos i plænen på. Helt lavpraktisk river den – via små skarpe knive – op i græsplænen. Du vil derfor også opleve, at havemaskinen efterlader nogle løsnede riller i din plæne. Det er nemlig det øverste jordlag i græsplænen, som løsner sig. Når græsplænen løsnes, kommer der mere luft, næring og vand til græssets rødder. Desuden trækker knivene også mosset op af græsplænen, mens græsset fortsat bliver på overfladen.

En plænelufter er for: (1) dig, der er træt af mos, sneskimmel eller tyndt græs på din græsplæne, (2) dig, der gerne vil have en lige, grøn og ikke mindst velplejet græsplæne - hele året rundt, eller (3) dig, hvor store dele af din plæne står i skygge.

Afgræns plænen med en vertikalskærer eller bekæmp mos og luft plænen med plænelufter eller mosfjerner fra vores store online udvalg her på føtex.dk.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til vertikalskærere