Køkkenknive

Gode køkkenknive er et must i ethvert køkken. Mangler du en eller flere køkkenknive i knivblokken, så har vi et stort udvalg af professionelle og effektive knive fra førende brands såsom Fiskars, GastroMax og Sabatier her på siden.

Køkkenknive – uundværlige i ethvert køkken

Gode køkkenknive er et absolut must. En kniv er dog ikke bare en kniv. For at få det meste og bedste ud af dine køkkenknive og dine anstrengelser i køkkenet, er det vigtigt, at de passer præcis til den eller de formål, som de er tiltænkt.

Vi opdaterer og udvider løbende vores faste sortiment med det allernyeste inden for såvel special- som universalknive. Kigger du dig lidt om herinde, finder du derfor med stor sandsynlighed de knive, som du er på udkig efter. Vi har gode køkkenknive fra bl.a. Fiskars, Sabatier og GastroMax.
 

Tre grunde til at vælge gode køkkenknive fra føtex.dk

Der findes næsten ikke noget værre end at skære madvarer med en sløv kniv. Hvis kniven er sløv, kan du komme til at mase madvarerne i stedet for at skære dem og få et fint snit. Derfor er det vigtigt med en god køkkenkniv:

  • Du arbejder hurtigere og mere effektivt med en god kniv
  • Du kan skrælle, hakke, snitte, skære, udskære og filetere
  • Du kan varetage både store, små, enkle og avancerede opgaver


På føtex.dk finder du masser af gode køkkenknive, der findes i forskellige knivtyper. Måske finder du endda nogle af de bedste køkkenknive for dig? Uanset om du har brug for en alsidig kokkekniv, en præcis urtekniv eller en robust brødkniv, finder du det på føtex.dk.
 

Hvilken køkkenkniv skal jeg vælge?

Med fire basisknive er du godt klædt på til at varetage de fleste funktioner og opgaver. Det er vigtigt at vælge den rigtige kniv til den specifikke opgave. Her får du vores bud på gode køkkenknive, som vi anser som et must i de fleste køkkener.

  • Kokkekniv: En kokkekniv er anvendelig til så at sige alle opgaver, hvor der skal hakkes og skæres i kød, fjerkræ, fisk, grøntsager og frugt.
  • Universalkniv: En universalkniv er, som navnet antyder, en god allround kniv, der klarer de fleste opgaver.
  • Urtekniv/grøntsagskniv: En urte- eller grøntsagskniv er en mindre kniv til at hakke, skrælle og snitte frugt og grøntsager.
  • Brødkniv: En brødkniv er fast inventar i de fleste køkkener, når der skal skæres f.eks. fransk- og rugbrød og flutes i mundrette skiver eller stykker.


For hele tiden at have en skarp og effektiv knivsæg, er det vigtigt regelmæssigt at slibe den. Det kan du gøre med en knivsliber, et strygestål eller en slibesten. Vi har en løsning til alle knivtyper. På den måde kan du også forlænge levetiden på din kniv.
 

Tre gode råd til brug af køkkenknive

Tænk over, hvor meget du rent faktisk bruger en køkkenkniv. Der er ikke noget at sige til, at gode køkkenknive med tiden bliver sløve. Derfor giver vi dig her tre råd til, hvordan du får mest muligt ud af dine køkkenknive:

  • Hold knivene skarpe: Skarpe knive er sikrere og mere effektive. Brug en knivsliber eller strygestål regelmæssigt.
  • Brug skærebræt: Beskyt både kniv og bordplade ved altid at bruge et skærebræt.
  • Rengør og tør: Vask knivene i hånden og tør dem straks for at undgå rust og misfarvning på knive, der ikke er lavet af rustfrit stål.


Hvis du passer godt på dine køkkenknive og bruger dem korrekt, kan det være, at de ender med at være nogle af de bedste køkkenknive, du har. Hvis du vedligeholder dem og bruger dem som anvist, kan du forhåbentlig nyde godt af dem i længere tid.
 

Køb gode knive på føtex.dk

Når du har fundet frem til den knivskarpe løsning, som du har brug for, bestiller du nemt og hurtigt dine bedste køkkenknive online på føtex.dk. Du har naturligvis som altid, når du handler hos os, ubegrænset returret.