Vin og grill: Sådan parrer du vin med din grillmad

God grillmad fortjener også god vin. Læs med og lær, hvordan du parrer din grillmad med den rigtige vin.

Vi danskere er vilde med at grille, når sommeren melder sin ankomst. Der er dog mange, der også på terrassen med grilltangen i hånden resten af året.  

God grillmad bliver kun bedre af god vin, der passer til formålet. Derfor har vi fundet de bedste bud på vin til den populære grillmad. 
 

Vin til oksemørbrad og grillbøffer 

Når varmen fra grillkullene eller gasgrillen har fået godt fat, er vi ikke blege for at smide et par gode bøffer eller en lækker oksemørbrad på grillen. Det er kød, som skal have en god stegeskorpe, rødsmag og en vis fedme – og netop det skal din vin kunne hamle op med!  

Kig derfor efter en kraftig rødvin med god syre og en masse frugt. Det kan fx være vine, der er lavet på Malbec eller Cabernet Sauvignon. Vine på Malbec-druen kommer oftest fra Argentina og har tydelige noter af blommer, mørke bær og en krydret eftersmag afrundet af frisk syre. Vine på Cabernet Sauvignon har noter af solbær, brombær, mørk chokolade og lakrids. 

Begge vintyper matcher kødet perfekt – og kan endda tage kampen op med både barbecue-sovs og sennep.  
 

Vin til kylling 

Vi er også glade for kylling herhjemme i alle afskygninger – og særligt den grillede af slagsen er rasende populær i sommermånederne. Kylling er lyst kød, som giver flere gode muligheder, når kødet skal parres med en vin.  

Er du til rødvin, så er vine på Pinot Noir et godt match til din kylling. Vine på Pinot Noir er lyse, lette og elegante vine med smagsnoter af ribs, solbær og kirsebær med frisk syre, som alt sammen ikke overdøver den milde smag fra kyllingen.  

Er du mere til hvidvin sammen med din kylling, så er vine på Riesling-druen et fint valg. En tør Riesling er rig på noter af honning, grønne æbler og citrus – og den forfriskende syre fra vinen passer godt til den grillede kylling.
 

Vin til fisk 

Vælger du at smide fisk på grillen – om så det er den fede laks, den hvide og sarte torsk eller tunen –er et godt glas vin ved siden kun med til at gøre smagsoplevelsen bedre.  

Til grillet laks eller tun går en vin på Chardonnay-druen godt i spænd med fiskenes faste struktur. En fadlagret Chardonnay har en fed struktur, noter af tropiske frugter og en krydret eftersmag, der spiller godt sammen med både laks og tun.  

Vælger du at grille torsk, skal du have fat i en lidt lettere hvidvin. Det kan fx være en vin på Sauvignon Blanc, som er dyrket uden for Europa. Her får du en vin med karakter af hyldeblomst, stikkelsbær, asparges og en saftig syre, som bringer den grillede torsk op på et højere niveau.   

Gå på opdagelse i vores vinudvalg