Argentinsk vin

Siden 1990’erne har de argentinske vinproducenter i stor udstrækning ændret fokus fra kvantitet til kvalitet, og det kan smages! Argentina står i dag bag en lang række vine i absolut topklasse.

Ny generation af kvalitetsvine fra Sydamerikas største vinland 

Geografi og historie

Argentina er et af de ældste vinlande i ’den nye verden’ – fællesbetegnelsen for alle vinlande udenfor Europa. Landets vinhistorie trækker dybe spor til opdagelsestiden og året 1557, hvor spanierne erobrede Argentina og bragte tøndevis af vin og vinkultur med sig fra Europa.

Smagen for vin bredte sig taktfast som en passioneret tango, og i dag er Argentina verdens 5. største vinland målt på produktion af vin. 
 

Druesorter og distrikter

Regionerne strækker sig fra foden af Andesbjergene i vest over Salto i nord med de højtbeliggende vinmarker til Patagonien i syd – med regionerne Mendoza, San Juan og La Rioja som de mest kendte. Til trods for en meget bred palet af druesorter, betragtes Malbec stadig som nationaldruen, og den indgår da også i de fleste af landets topvine. Andre populære druesorter er Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Bonarda og Torrontés. Læs mere om en af Argentinas spændende vinregioner her: Mendoza