Opskrift: And på rotisserie med æbler og svesker

En grillet and på spyd smager fantastisk, både sommer og vinter. Det sprøde skind, det saftige kød, smagen af grill og lækkert fyld. Hvad mere kan du ønske dig? Prøv at server din and på rotisserie som årets julemiddag. Det er nemt, og dine gæster vil elske resultatet. Undgå at din gråand bliver tør. Få opskrift på gråand og fremgangsmåde her.

 

Dét skal du bruge af ingredienser

Til 4 pers:

  • 1 hel gråand, renset og plukket
  • 3 madæbler
  • 1 håndfuld svesker uden sten
  • Rosmarin
  • Andefedt
  • Salt og peber 

 

Fremgangsmåde

Indirekte grill

  1. Krydr din and med salt og peber indvendigt som udvendigt. Fyld anden med æblestykker, svesker og rosmarin.
  2. Sæt anden på spyddet og luk til med et æble. Tænd grillen; grilles ved indirekte varme.
  3. Sæt anden på rotisseriet - hav en foliebakke med vand under anden, så den ikke steges tør.
  4. Pensl løbende med andefedt, da gråanden er en meget mager and. Efter en time til halvanden skulle kødet gerne løsne sig fra benet, og så er anden ved at være klar.
  5. Lad anden hvile i 10-15 min., før den er klar til servering. Hviletiden er vigtig, da saften trækker sig tilbage i kødet og sikrer dig et saftigt resultat. Mums!

 

Sådan renser du en gråand

Inden du går i gang, skal gråanden være renset og plukket. Er det første gang, du skal rense en hel gråand? Det kan virke lidt uoverskueligt, men den bider heldigvis ikke. Rens gråanden både udvendigt og indvendigt ved at fjerne indmad og andre urenheder. Smid ikke indmaden ud, men gem det til en lækker sauce. 

Tag et stykke køkkenrulle og tør anden af – også indvendigt. Så er din and klar til at blive krydret.

 

Find flere opskrifter med gråand

Vi kan varmt anbefaler retter med and. Prøv for eksempel et skønt andebryst med ristede kantareller og druer. Det eneste, du skal bruge, er et godt stykke andebryst, friske kantareller, druer, rucola, smør og krydderier. Selvom listen er kort, vil maden helt sikkert smage himmelsk. 

Vi må også nævne vores opskrift på and med fennikel, oliven og artiskokker. Du steger bare andebrystet på en pande, hvorefter du snitter og hakker grøntsagerne. Ved at stege dem et kort øjeblik med oliven, rosmarin og timian får du en masse gode smage frem. Og så tager det kun 30 min.!

En skøn rødkålssalat vil være et rigtig godt tilbehør til en sprød gråand. Eller hvad med frisk vandmelonsalat, hvis det er sommer? Find flere nemme opskrifter på skøn aftensmad, desserter og snacks.

 

Lad os pakke dine ingredienser til and på rotisserie

Står du og mangler lidt rosmarin, æbler eller svesker? Kig forbi føtex Køb & Hent. Her kan du få dine varer pakket for dig, hvor de er klar til afhentning i din nærmeste føtex butik. Så er du klar til at kaste over en and på rotisserie.