Gasgrill

Gå på opdagelse i vores store udvalg af gasgrill, hvor du kan vælge imellem mange forskellige mærker og modeller til den lille terrasse eller den store have. Start din søgen i vores store udvalg af gasgrill her.

Gasgrill i store og små udgaver 

Er du på udkig efter en ny gasgrill til haven, altanen eller terrassen? Det kan være en god idé at fokusere på, hvilken størrelse grill du har behov for, samt hvilke egenskaber din gasgrill skal have. Gør du dit forarbejde med at afdække dine behov grundigt, er du sikker på at få en grill med hjem, som du vil have glæde af i mange år - grillsæson efter grillsæson. 

Den klassiske gasgrill byder på en lang række fordele. Foruden muligheden for at grille året rundt, kan du også glæde sig over, at gasgrillen er nem at betjene og rengøre. En gasgrill er efterhånden blevet et hvermandseje, så måske er det også på tide, at du investerer i en gasdrevet grill.
 

Derfor skal du vælge en gasgrill

Én af de vigtigste fordele ved en gasgrill er, at den bliver varm i løbet af få minutter. Dermed kan du få stillet din sult hurtigt i stedet for at skulle vente evigheder på, at grillen bliver ordentlig varm, inden du kan smide kødet eller grøntsagerne på på. Der er flere gode grunde til at erhverve sig en gasgrill:

 • Slip for ventetiden
 • God temperaturkontrol
 • Slip for generende os og røg
 • Jævn varmefordeling
 • Forskellige varmezoner
 • Nemmere rengøring


Derudover er det, takket være indbygget temperaturregulering, let som en leg at regulere temperaturen, alt efter om du skal grille kød, grøntsager, brød eller noget helt fjerde. Med en gasgrill skal du hverken bruge tændvæske eller grillkul.

Gasgrill vs. kulgrill - hvilken skal du vælge?

Når sommeren står for døren, kalder grillhyggen. Men er det blevet tid til, at den gamle grill skal udskiftes? Og er du i tvivl om, hvilken grill du nu skal vælge? I denne guide gør vi dig klogere på valget mellem en kul- eller en gasgrill.

Hvad kan man tilberede på en gasgrill?

På en gasgrill kan du tilberede en bred vifte af retter, fra klassiske grillfavoritter til mere utraditionelle grillretter. Her er nogle ideer til, hvad du kan lave på din gasgrill, som er lidt utraditionelle:

 • Pizza: Grill en pizza for at opnå en sprød skorpe og røget smag. Brug en pizzasten for bedste resultat.
 • Grillet sandwich: Panini eller andre sandwiches bliver ekstra lækre med grillstriber.
 • Grillede bananer eller æbler: Servér en grillet banan eller et æble med is eller en klat flødeskum for en enkel og velsmagende dessert.
 • Sauce: Lav en lækker og fyldig sauce i en foliebakke som tilbehør til kød eller grøntsager.


En gasgrill kan altså bruges til meget mere end et stykke kød, en grillpølse og grillede grøntsager. Undgå fristelsen til konstant at åbne låget for at tjekke den lækre mad. Hver gang du åbner låget, slipper varmen ud, og det tager tid for grillen at opnå den ønskede temperatur igen.

Kunsten at finde den bedste gasgrill

Du går som regel aldrig helt galt i byen ved at købe en testvindende gasgrill, men skal du være sikker på, at du finder den rigtige grill, så skal du koncentrere dig om at finde en type. som indfrier alle dine ønsker og behov. Du kan bl.a. overveje:

 • Størrelse: Hvor mange laver du normalt mad til? Vi har modeller, der passer både til den lille familie og til den store fest.
 • Funktioner: Ønsker du ekstra funktioner som sidebrændere, termometer i låget eller integreret tænding?
 • Opbevaring: Har du brug for en grill med skabe og hylder til opbevaring af grilltilbehør?


Den rigtige gasgrill for dig er en grill, som byder på alle de funktioner og egenskaber, som du ikke kan leve uden. Det gør, at du får mest ud af din grill, da du på den måde kan bruge den til lige det, du har brug for.

Hvor stort skal grillområdet være? Hvilken farve skal grillen have? Hvor mange brændere skal gasgrillen være udstyret med? Hvilken producent skal gasgrillen komme fra? Disse og mange andre spørgsmål bør du stille dig selv, før du udforsker vores udvalg af gasgrill.
 

Sådan finder du den rigtige størrelse gasgrill

Består din grund foruden selve boligen kun af en mindre terrasse eller altan, kan du med fordel købe en lille gasgrill, så du stadig kan finde plads til et bord og et par stole. Har du mere plads i haven, kan du vælge en stor gasgrill blandt udvalget af Weber gasgrill eller Char-Broil gasgrill.

De mindste modeller har et grillområde på henholdsvis 41,6x43,5 og 46,8x44,5 cm og er henvendt til dig, som ikke har megen plads at gøre godt med. De mindre modeller egner sig bedst til enlige, par og mindre familier. For den store og mellemstore familie er det hensigtsmæssigt at gå efter en større gasgrill med et grillområde på enten 67x47 eller 79x47 cm.
 

Sådan får du mest ud af din gasgrill

En gasgrill kan være en stor investering, og derfor vil de fleste gerne have, at den holder længst muligt. For at få det meste ud af din gasgrill, anbefaler vi, at du regelmæssigt renser grillristene og brænderne. Det hjælper med at fjerne gamle madrester, fedt og olie.

Samtidig kan det give en mere hygiejnisk grillproces, og det bidrager til, at grillen yder optimalt. Hvis du sørger for at fjerne resterne fra aftenens madlavning, kan du forlænge gasgrillens levetid, da madresterne ikke sidder på ristene og har mulighed for at ødelægge dem.

Husk også at dække din grill til efter brug, så den er beskyttet mod vejr og vind. Det kan du gøre med et smart grillovertræk, så du passer bedst muligt på din nye, flotte gasgrill, når den ikke er i brug. Når grillsæsonen er ovre, kan du opbevare den et sted, hvor der er tørt og luftigt.

Kom i gang med rengøring af grill

Når du har fundet den perfekte gasgrill til dig og dit behov, er det vigtigt, at du passer godt på den, så den holder i mange år. Det kan du gøre ved at rengøre den regelmæssigt. I denne guide hjælper vi dig med, hvordan du bedst rengør din gasgrill.

Kæmpe udvalg af brugervenlige gasgrill på føtex.dk

Spørger du os, så fortjener alle at eje en gasgrill, hvorfor vi har sørget for, at der i vores sortiment er noget for enhver smag og økonomi. De udvalgte gasgrill i sortimentet kommer fra nogle af markedets mest pålidelige og kvalitetsbevidste producenter som Weber, Char-Broil og Dangrill.

Af nyttigt udstyr til gasgrillen kan vi på føtex.dk bl.a. byde på gasflaskergrilltilbehør og grillborde. Du kan evt. samle det hele i én ordre, så du kan få leveret de ønskede varer på én gang. Så er du klar til at starte grillsæsonen!