Guide til vedligeholdelse af din grill

Når du skal grille, skal det være nemt og ubesværet at vedligeholde din grill. På den måde får du en bedre grilloplevelse, og du får glæde af din grill i længere tid. Med nogle gode og effektive produkter gøres processen nemmere, så du nemt og hurtigt kan vedligeholde din grill. Hos føtex.dk har vi produkter til vedligeholdelse af både gas-og kulgrill. Læs vores komplette guide til vedligeholdelse af din grill.

 

Find de rigtige produkter til vedligeholdelse af din grill

Hvis du har enten en gas- eller kulgrill, så er der forskel på, hvilke produkter du skal anvende til vedligeholdelse. Det er vigtigt at være opmærksom på, for at få det bedste resultat. Når du skal vedligeholde din grill, skal du dog uanset grill benytte følgende produkter:

 • Grillbørste og/eller skraber i rustfrit stål eller messing
 • Grillrens

Det er vigtigt, at du undgår at bruge for mange kemikalier og sæbe, da det kan påvirke din madlavning. Derfor er det god ide, at du følger disse tips og råd til, hvordan du vedligeholder din grill på bedst mulige vis.

 

Fordele ved at vedligeholde din grill korrekt 

Der er nogle fordele, som du kan drage nytte af ved at vedligeholde din grill korrekt:

 • Få glæde af din grill i længere tid
 • Få en bedre grilloplevelse og et bedre resultat
 • Spar penge på den lange bane 

Det kan altså godt betale sig at passe godt på din grill. Se vores udvalg af grill og tilbehør hos føtex.dk.

Vedligeholdelse af din grill - trin for trin 

Nedenstående en guide trin for trin til at vedligeholde din grill, så du nemt og hurtigt kan passe godt på din grill:

 • Gør grillristen ren med en børste eller skraber, mens den stadig er lun
 • Tag risten af og vask den med vand og sæbe, når den er helt afkølet 
 • Er den ekstra beskidt, kan du anvende brun sæbe og vand og komme den i en plastikpose
 • Når grillen er helt kold, kan du tage drypbakken ud og vaske den med vand og sæbe, og derefter rengøre og skrabe bunden af grillen ren med sammenkrøllet stanniol 
 • Vask ydersiden af din grill med mild sæbe og vand 
 • Har du en gasgrill, skal du vaske snavset af brænderen i bunden med en helt ren grillbørste af rustfrit stål eller messing
 • Fjern det også jævnligt med en køkkensvamp
 • Husk at smøre risten, inden du griller, eller efter du har rengjort, så slipper maden nemmere - husk at bruge en smagsneutral olie 

Ved at vedligeholde din grill korrekt kan du drage nytte af de mange fordele. Du kan blandt andet få glæde af din grill i lang tid fremover og lave lækkert grillmad hele sommeren. Se vores rengøringsprodukter til vedligeholdelse af din grill hos føtex.dk.

 

Undgå rust og opbevar din grill korrekt 

Et af problemerne, der ofte opstår, er rust på din grill. Du kan opløse overfladerust med en mild syre. Bland tre dele lunkent vand med en del eddikesyre og gnub godt på det rustne område med en blød svamp. Gentag eventuelt til rusten er væk eller reduceret. Husk at bruge vinyl- eller latexhandsker, når du anvender syre. 

Når du skal opbevare din grill, skal det være et tørt sted. Det kan for eksempel være under en overdækket terrasse, så kan du også minimere risikoen for rust. Opbevar grillen indendørs hen over vinteren og rengør den grundigt, inden du pakker den væk.