Opskrift: Gourmet hotdogs med syltede rødløg

Hotdogs bliver altså en smule bedre, når du selv sylter dine rødløg, og det kan du gøre ganske hurtigt. Desuden er medisterpølse et godt valg til at lave en ekstra lækker hotdog. Læs med her.

 

Det skal du bruge i opskriften til dine gourmet hotdogs

Til 4 personer.

  • 4 krydrede grillmedister af god kvalitet 
  • 4 grove pølsebrød
  • 2 spsk. grovkornet sennep 
  • 1 rødløg 
  • ½ dl. hvidvinseddike 
  • 2 spsk. sukker

 

Sådan gør du 

Start med at lave de hurtigt, syltede rødløg til dine hotdogs. Pil løget og snit det i fine tynde skiver. Kom løg, hvidvinseddike og sukker i en lille gryde og lad det simre i 6-7 minutter indtil lagen er kogt ind. Hæld løgene over i en skål og lad det køle af. 

Tænd grillen. Grill først medisterne ved indirekte varme. Det vil sige, at du skal ligge medisterne et sted på grillen, hvor de ikke ligger over kul. Grill medisterne til de har en centrumtemperatur på cirka 75 grader. Herved får du de mest saftige medistere. 

Skal dine medistere have de karakteristiske mørke striber? Tag medisterne af grillen, når centrumtemperaturen er på 75 grader. Herefter skal du lade medisterne køle af i nogle minutter. Mens medisteren køler af, skal du åbne for spjældene på grillen. Læg medisteren på grillen, der hvor kullene er varmest, når den er 200-250 grader. Medisteren skal blot ligge der i et par sekunder. 

Rist til sidst pølsebrødene på grillen, men forsigtigt, de kan hurtigt få for meget varme. Flæk brødet og anret grillmedisteren med lidt grov sennep og syltede rødløg. Så er der serveret lækre gourmet hotdogs.

Der er flere ting, der kan gøre din grill-oplevelse betydeligt nemmere. Har du eksempelvis en grillstarter til kulbriketter - en hurtig og tidsbesparende måde at tænde for grillen? Eller hvad med et stegetermometer, så du kan måle medisternes temperatur? Vi har alt, du behøver.