Tegn øjnene op med eyeliner

En eyeliner er et essentielt stykke makeup, for den kan gøre en stor forskel for hele dit look. Der findes mange forskellige typer af eyelinere og her på føtex.dk finder du et stort udvalg med alt fra flydende eyeliner og vandfast eyeliner til helt almindelige eyeliner blyanter. Find dine favoritter her på siden.

Derfor skal du købe en smart eyeliner

Hører du til dem, der er lidt bange for eyelineren, fordi den virker så skarp? Det behøver du ikke, for eyelineren er et meget alsidigt stykke makeup, som du bør føje til din samling. Når du skal skabe et fuldendt øjenlook fungerer den som prikken over i'et til din mascara og øjenskygge.

En eyeliner er en lille ”blyant” til øjnene, som du kan bruge til at tegne øjet op med. Den kommer i forskellige varianter, hvor de to mest almindelige er:

  • Eyeliner i fast form, også kaldet en eyeliner blyant. Den skal spidses og er især god, hvis du er nybegynder eller ønsker et lidt udtværet og afslappet udtryk 

  • Flydende eyeliner. Her er tale om et godt værktøj til den erfarne med en rolig hånd, som ønsker et knivskarpt udtryk. Denne eyeliner er oplagt til at skabe det velkendte ”cat eye”-look

Når du vælger din eyeliner, skal du også lægge mærke til farven og nuancen. Eyeliner kommer i stort set i alle farver, men de sorte og brune er de mest klassiske.

Eyelineren fuldender dit look

Skab et markant udtryk med en sort eyeliner eller et lidt blødere look med en eyeliner i en fin brun nuance. Du kan også vælge en hvid eyeliner, hvis du gerne vil åbne øjet op og gøre det større, eller for eksempel en blå eller grøn, hvis du elsker at eksperimentere med farver. 

En eyeliner kan bruges på mange måder. Den kan skabe de famøse ”cat eyes” med linjer, der er trukket helt op, eller den kan skabe en markant øjendefinition. Ved at markere øjets øverste kant bliver øjeformen tydeligere, hvilket giver et mindre udvasket udseende, mens en markering af øjets nederste våde kant giver et intenst blik. Find alle varianterne på føtex.dk, og skab det look, der passer til din stil.