Skab drama med øjenskygge

En øjenskygge er uundværlig i din makeup-pung, for den kan være med til at definere din stil og det endelige makeup-look. På føtex.dk finder du både enkelte øjenskygger og smarte øjenskygge-paletter. Gå på opdagelse og find lige den øjenskygge kombination du går og leder efter her!

Derfor skal du anskaffe dig en øjenskygge eller to

Øjenskyggen er en af de mest klassiske former for makeup, som kort fortalt er en farve eller 'effekt', du lægger på øjenlåget. Når der er farve på øjenlågene, bliver dine øjne rammet ind, så du ser friskere og mindre udvasket ud. Øjenskygge kommer i mange former:

  • Single øjenskygger, hvor du kun får én farve, som du påfører med pensel eller fingre

  • Øjenskygge-paletter, hvor du får flere farver/nuancer, også påført med pensel eller fingre

  • Øjenskygge-pen, som du påfører direkte med stiften. Let at have med og giver et intenst resultat

Øjenskygge giver lidt ekstra til dit fuldendte look sammen med mascara og eyeliner. Med denne treenighed kan du skabe nogle fantastiske udtryk - til hverdag og fest. 

Sådan bruger du øjenskygge

Når du påfører øjenskyggen, skal du først og fremmest beslutte hvilket look, du går efter. Er du til det naturlige og underspillede, bør du vælge neutrale nuancer i rolige noter – for eksempel jordfarver til et skandinavisk udseende. Her vil en single-øjenskygge ofte være nok.

Vil du gerne have et udtryk, der giver dig lidt mere opmærksomhed, vil skrappere farver og 'effekter' – for eksempel guld eller glimmer – være gode bud. Du kan vælge dem som single-øjenskygger eller paletter, som kommer med flere nuancer. Med flere nuancer og farver kan du skabe et mere levende og komplekst udtryk, for eksempel de klassiske smokey eyes eller tone-i-tone looket, hvor farveskalaen udnyttes. 

Find din favorit øjenskygge på føtex.dk

Uanset om du foretrækker øjenskygger, fordi de giver dig et dramatisk udseende, eller fordi de er med til at fremhæve dine naturlige attributter, så kan du få din nye favorit på føtex.dk. Se hele udvalget her, og bestil nemt.