Abruzzo

Abruzzo-regionen strækker sig ud over et stort område på Italiens østkyst omkring byen Pescara og ind til foden af Appenninerne og er i stigende grad ved at skabe sig et kvalitetsimage inden for vinproduktion.

Abruzzo har stort potentiale og kvalitetsfremgang

Dramatiske bjerge, smukke rullende bakker, en bjergtagende kystlinje ved Adriaterhavet og en i stigende grad dynamisk vinindustri. Abruzzo er Italiens femte største vinregion målt på volumen, men kun omkring en fjerdedel bliver solgt under den lokale DOC med de kontrolkrav til druesorter, alkoholstyrke mv., som det medfører. Resten sendes af sted i tankbiler til andre regioner i Italien, især Veneto. Dette er dog langsomt ved at ændre sig, og regionen er ved at etablere sig som kvalitetsproducent.
 

Klimaet

Klimaet er meget påvirket af Adriaterhavet og kan dermed kaldes for mildt Middelhavsklima. Der findes dog også vinmarker oppe i bjergene, hvor mikroklimaet er noget anderledes på grund af de mange højdemeter og afstanden til kysten. Vinen dyrkes primært i kalkholdig lerjord i floddalene, der strækker sig fra bjergene inde i landet ud mod kysten. Det betyder, at vi ved kysten finder generelt mildere og mere tilgængelige ”venlige” vine end i bjergene, hvor vækstbetingelserne oftest giver mere struktur og rygrad til vinene.
 

Druerne i Abruzzo

De to altdominerende druesorter er den røde Montepulciano og den hvide Trebbiano d’Abruzzo, men vi finder også nogle internationale sorter som Merlot og Cabernet Sauvignon samt flere lokale sorter som Ciliegiolo, Malvasia Toscano, Cococciola og Passerina. Læs mere om vores udvalgte italienske vinhuse her: Cantina di SoaveCantina TolloFrescobaldiGemmaLuigi RighettiMasi og Pellegrino.