New South Wales

New South Wales strækker sig mange hundrede kilometer op ad den australske østkyst. Regionen, der omfatter både Australiens ældste og yngste sub-vinregion, er meget dynamisk, og har vist imponerende vækst de sidste 30 år.

Historiefyldt vinregion med pionérånd

New South Wales befinder sig langs den australske østkyst, med hovedstaden Sydney som et herligt pitstop på vejen, og tager en god bid ind i landet, hvor regionen på et tidspunkt møder Victoria i syd, Queensland i Nord og South Australia i vest. Indenfor disse rammer ligger New South Wales’ 14 sub-regioner - heriblandt Hunter Valley, Mudgee og Riverina. New South Wales er Australiens ældste vinregion, og det er her Australiens vinhistorie begyndte i 1828 med de første beplantninger. Denne pionérånd kan i den grad stadig mærkes. Vinregionen har være under en stor udvikling de seneste 30 år, og er gået fra 76 vinproducenter i 1983 til hele 500 i dag.
 

Dramatisk vejr og dynamiske vine

I Hunter Valleys moderate middelhavsklima og mineralske kalkstensjord finder vi primært den historiske Semillon-drue, men også en del Riesling og Syrah. Det milde klima i kombination med kalkstensjorden skaber optimale vækstbetingelser for en række “klassiske” europæiske druer, og der eksperimenteres en hel del i området - blandt andet med Tempranillo og andre især spanske sorter. I Mudgee er det Cabernet Sauvignon, der er den lokale helt, men der laves også lækre vine på Barbera, Sangiovese og Zinfandel. Klimaet er noget mere dramatisk og kontinentalt med store temperaturforskelle mellem vinter og sommer – og sågar dag og nat. Dette giver optimale vækstbetingelser for druer og giver dynamiske og friske vine med meget udtryksfuld frugt. I den historiefyldte sub-region Riverina er den lokale stolthed de søde vine lavet på Semillon-druen. Læs mere om vores udvalgte australske vinhuse her: Treasury Wine Estates og Wolf Blass.