Australsk vin

Australien er bedst kendt for sine Barossa Valley-vine lavet på især Syrah-druen. Men vinlandet kan meget mere end det. Vinlandskabet byder på alt fra sprøde, mousserende vine fra Tasmanien, elegante Riesling-vine i Clare Valley til de klassiske rødvine fra Barossa og McLaren Vale.

Det unge, australske vinland er blevet voksent

Australiens vinhistorie starter i 1788 med den engelske kolonisering. Vi skal dog helt frem til 1820, før australsk produceret vin også kommer til salg på hjemmemarkedet. Det var nemlig ikke helt nemt at få gang i produktionen på grund af Australiens ekstreme klima. Det krævede kunstvanding og masser af intelligent arbejde med druesorterne.
 

Vindistrikter og druesorter

Siden da har vinmarkerne spredt sig til samtlige stater i Australien, og landet har i dag over 60 registrerede vinregioner. Udviklingen blev i høj grad drevet af de europæiske tilflyttere, som bragte store mængder viden og erfaring med fra deres vinproducerende hjemlande.

I dag bruger de australske vinproducenter mange kræfter på at eksperimentere med druesorter og teknik. Derfor kan man finde nærmest alle typer vin i Australien. De meste brugte druesorter er Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Semillion, Pinot Noir, Riesling og Sauvignon Blanc. Læs mere om Australiens spændende vinregioner her: New South WalesSouth Australia og Victoria