Rhône

Rhône er en af Frankrigs klassiske og mest berømte vinregioner med en lang vinhistorie, der går helt tilbage til 600 år f.Kr. Der produceres vin under betegnelsen Côtes du Rhône og Côtes du Rhône Villages i både nord og syd.

Vine så forskellige som floden er lang – gå på opdagelse i skråningerne langs Rhône

Regionen er navngivet efter Rhône-floden, hvis løb løber gennem det sydlige Frankrig fra Vienne i nord og mod Middelhavet til Avignon i syd. Vinregionen Rhône kan deles op i en nordlig og sydlig del. Den nordlige del dækker over sub-regioner som Côte Rôtie, Condrieu og Hermitage, hvor druesorterne Syrah og Viognier dominerer. Den sydlige del er primært kendt for sub-regionen Châteneuf-du-Pape, men også Gigondas, Lirac, Vacqueras og Tavel. 
 

Klima og druer

Klimaet er kontinentalt med barske vintre og hede somre. I det nordlige Rhône er temperaturen dog en anelse lavere takket være den kølige Mistral-vind fra nordøst. Her brillerer Syrah-druen og de store, berømte hvidvine lavet på Viognier – ranke og strukturerede med stort gemmepotentiale.

I Châteneuf-du-Pape i syd dominerer Grenache-druen hovedsageligt. Ikke desto mindre findes der yderligere 18 tilladte sorter i området - bl.a. Cinsault, Counoise, Grenache noir, Mourvèdre, Muscardin, Piquepoul noir, Syrah, og Vaccarèse. Vinene herfra er som resultat af varmen ofte højere i alkoholprocent og generelt mere modne i smagen. Tavel er kendt for sine fantastiske, strukturerede rosévine lavet på primært Grenache og Cinsault. Herfra kommer nogle af de bedste rosévine i hele verden. Læs mere om vores spændende franske vinhuse her: Georges DuboeufJacquart.