Legetøj 1 år

Se udvalget af legetøj til en 1-årig er legetøj i flotte farver, der stimulerer og styrker dets motorik, balance, koordination og sprog. Hos føtex.dk har vi et alsidigt sortiment af underholdende og udviklende legetøj til tumlinger.

Inspirationsguide: Gave til 1 årig

Er barnets første fødselsdag lige rundt om hjørnet, og vil du gerne glæde med den 1 årige med en god gave? I denne guide kan du få inspiration til lærerige og sjove gaveideer til drenge og piger på 1 år.

Legetøj til 1-årige piger og drenge

Børn i denne alder er som regel meget nysgerrige og opmærksomme på, hvad der foregår omkring dem. De er ivrige efter at se, hvordan personer i deres omgivelser opfører sig og vil mange gange prøve at kopiere dette. Udnyt denne interesse positivt, så leg og læring går op i en højere enhed. Det banebrydende i denne alder er naturligvis, at det ofte er her barnet tager sine første skridt.

Tre grunde til at vælge legetøj til børn på 1 år

  • Stimulerer såvel motorik, balance og øje til hånd koordination som sprog
  • Kan bruges til de første rollelege (”laden som om-lege”) og helt enkle sproglege 
  • Træn grovmotorikken med f.eks. tumlemøbler, og finmotorikken med f.eks. puttekasser

Dets første skridt er selvfølgelig usikre, men efterhånden som balancen gradvis bliver bedre, bliver barnet mere opsøgende og trygt ved social kontakt med andre. Det muliggør meget mere bevægelse, og der bliver gået ture, løbet, tumlet, hoppet og klatret på livet løs.

Det bør du overveje ved legetøj til 1-årig?

Det kommer helt an på dit barns behov. Legetøj til 1 årig skal være underholdende og udviklende, men såvel interesse som udviklingstrin er naturligvis individuel.

  • Interesse: Allerede små tumlinger har præferencer, når det gælder legetøj. Observér, hvilket af det, som det allerede har, som det hygger sig mest med. Så bliver det nemmer at træffe et valg, og du er sikker på at give det noget, der både motiverer og vækker glæde. 
  • Udviklingstrin: Børn udvikler sig i forskellige tempi, og det bør du tage hensyn til. Undgå at skyde over målet med legetøj, der er alt for uoverskueligt for dit barn, for det vil med stor sandsynlighed enten ende med at samle støv i hjørnet af børneværelset eller skabe frustration. 


Når du har valgt, hvilket legetøj du vil glæde dit barn med, bestiller du det nemt og hurtigt på føtex.dk. Husk, at du har ubegrænset returret. Se også vores legetøj til baby og tumling samt motorisk legetøj.