Inspirationsguide: Gave til 1 årig

Er du inviteret til fødselsdagsfest hos en lille, 1 årig charmebøf, eller vil du bare gerne overraske din lille niece eller nevø, men mangler en god gaveidé? Så få inspiration lige her! Her på føtex.dk har vi samlet de bedste gaveideer til både etårige piger og drenge, så du med ro i maven kan give en gave, der både vil gøre baby og forældre glade. Læs med i denne guide og få gode idéer til, hvilket legetøj der hitter blandt 1 årige krudtugler.

Det bedste legetøj til en 1 årig

1 årige er ofte nysgerrige og har en stor lyst til at udforske verden på egen hånd. Så hvilket stykke legetøj er det bedste til sådan en lille størrelse? Svaret er, at der i virkeligheden kan gives rigtig mange gode gaver til den 1 årig. Der sker nemlig mange forskellige ting og sager i barnets udvikling, når barnet er omkring de 9-12 måneder.

Måske forældrene har et ønske om at styrke barnets motorik eller balance, eller måske er der behov for at træne barnets sprogfærdigheder eller koordination? Vær med til at understøtte barnets naturlige udvikling og læring, og lad barnet undersøge samt have det sjovt med et spændende stykke babylegetøj, der netop rammer denne aldersgruppe.

Legetøj til børn på 1 år

Legetøj, der stimulerer sanser og motorik

Noget af det mest populære legetøj til den 1 årig er motorisk legetøj, der både kan stimulere finmotorikken og grovmotorikken. Motorik legetøj er med til at udfordre kroppen og sanserne, og samtidig er det suveræn og sjov træning for barnet.

Med motorik legetøj giver du barnet mulighed for at bevæge sig samt afprøve balance og koordination, og her kan du finde alt fra vipper til musikalsk legetøj. Se hvordan lyde, lys og forskellige farver og materialer kan overraske barnet, når alt fra hænder til fødder kommer i sving.
Et motorisk stykke legetøj er en ideel gave til den nysgerrige 1 årig, der elsker at tumle og udfordre!

Bliv klogere på, hvilke motoriske stykker legetøj, du kan vælge imellem, og find ud af, hvor mange gode egenskaber, det har, i denne lille guide; når du skal finde det rette motorik legetøj til babyer og småbørn.

Gaven til leg og læring

En anden god gaveidé til en 1 årig kunne være legetøj i form af grubleopgaver, der er tilpas svære for barnet at løse. En sådan gave er særlig god for koordinationen og træning af hjernen, hvor barnet her lærer at være præcis og øver sig i at finde løsninger. Derudover lærer barnet også om forskellige farver og former. En gave, der er perfekt for hænder og fingre!

På føtex.dk finder du blandt andet et udvalg af:

Få gang i bevægelserne med en gåbil eller gåvogn

Er den 1 årige godt på vej til at lære at gå, eller skal hun eller han til at lære det, så kan en gåbil eller gåvogn være en god hjælp – og en god gaveidé!
De første skridt er ofte udfordrende, men med øvelse bliver det nemmere og nemmere. Med en gåvogn eller gåbil som støtte, lærer barnet hurtigt at flytte fødderne, og det kan det blive ligesom en leg at lære at gå. Lad baby bruge en masse krudt på at lære at holde balancen, tag den med udenfor, og se ham eller hende øve og underholde sig - så er der sjældent meget energi tilbage efterfølgende.

Hjælp barn og forældre godt i gang med en gave til de første skridt - en sådan gave er svær ikke at værdsætte!

Krudt af udenfor med gaver til udendørsleg

Hvis den 1 årig har meget energi, kan en god gaveide være en gave til brug udendørs. Frisk luft kan nemlig virke beroligende, og der findes så mange skønne lege og legesager, barnet kan lege med udenfor. Måske en babygynge i pæretræet vil være en vidunderlig ide til den lille, eller måske skal fingrene gøres beskidte i en ny, muslingeformet sandkasse med tilhørende sandlegetøj?

Det kan også være, at en mini rutsjebane vil være sagen, eller en babypool til vandplaskeri om sommeren. Udendørsleg er en fantastisk, og samtidig er det en naturlig måde at gøre barnet træt på.

Pynt børneværelset op med en fin gave til indretningen

Legetøjsgaver er ved de fleste børnefødselsdage højt på ønskesedlen, men at give en gave til børneværelset, vil også kunne glæde både barn og forældre. At skabe et hyggeligt legerum er nemlig med til at gøre legen endnu mere eventyrlig og sjov for den 1 årige. Måske skal der skabes et helt Gurli Gris univers, hvor Gurli Gris børnebøger og vægklistermærker kommer helt til sin ret. Eller måske vil det klæde børneværelset med et børnetæppe, hvor den lille kan sidde med sit legetøj?

Hvis du er på udkig efter en gave, der ikke er legetøj, men understøtter legen og læringen, så kig vores udvalg af tilbehør til børneværelset igennem – her vil du helt sikkert kunne finde en sød gave til børneværelset.
 

Køb gaven til den mindste i familien på føtex.dk

På føtex har vi et bredt udvalg af legetøj og underholdning til småbørn uanset alder, så du har rig mulighed for at forkæle den lille med alverdens gode gaver. Vi har i denne guide listet nogle af de mest lærende og udviklende legetøjsgaver op, men vi har også en masse andet spændende legetøj, den 1 årig helt sikkert vil finde meget glæde ved at lege med. Se f.eks. vores bamser og tøjdyr, eller tag et kig forbi vores legetøj til rolleleg
Kan du ikke bestemme dig for én ting, så kan et tip også være at lave en lille gavekurv med mindre legesager til barnet – f.eks. med en bidering, sutteklud og måske en legetøjsfigur.

Hos føtex har masser af forslag til, hvilket legetøj den 1 årig vil elske, så gå på opdagelse i vores sortiment lige her på føtex.dk eller besøg vores butikker rundt om i landet. Så har du med sikkerhed en god gave i hånden til den charmerende 1 årig pige eller dreng, når anledningen kommer.

FAQ - ofte stillede spørgsmål om legetøj