Inspirationsguide: Gave til 5 årig

Kender du en sød pige eller dreng, der snart fylder 5 år? Så leder du måske efter den helt rette gave, der kan gøre fødselsdagen ekstra god - og det forstår vi godt! Som 5 årig er man ved at være en stor pige eller dreng, og derfor skal barnet naturligvis forkæles med alt, hvad der hører en god fødselsdag til.

Fylder dit barn eller en du har kær 5 år lige om lidt, så findes der en masse gode gavemuligheder, du kan kigge ind i. I nedenstående inspirationsguide vil vi komme nærmere ind på, hvilke søde, underholdende og udviklende gaver, du kan glæde en 5 årig med, så du kan være med til at give ham eller hende en dag, der vil huskes.

Legetøj til 5 årige

De første forberedelser til skolestart

Det er ingen hemmelighed, at når barnet runder 5 år, så er der ikke længe igen til skolestart. Barnet går snart spændende og lærerige år i møde, og en smart måde at forberede dette på, er ved at introducere ham eller hende til nogle af de skriveredskaber og artikler, de skal bruge i skolen. Det er ligeledes en god idé at begynde at øve bogstaver, lære alfabetet og påbegynde læsning i børnebøger, så barnet er godt med fra start, når det ringer ind til første skoledag i 0. klasse.

En god gaveide til forberedelse af skolestart kunne f.eks. være:

 1. Et smart penalhus
 2. Ny skoletaske
 3. En flot madkasse & drikkedunk
 4. Indhold til penalhuset (viskelædere, blyantsspidsere, blyanter, farveblyanter, tusser m.m.)
 5. Børnebøger
 6. Vendespil, læringsspil & børnespil.

Lad den 5 årige modtage en gave til sin kreative sans

Kreative aktiviteter er noget af det mest fordybende legetøj, du kan sætte foran et barn. Kreativt legetøj kan være med til at skabe en ro, som intet andet legetøj er i stand til, og derfor bliver det ofte brugt, når barnet har behov for at slappe af og lade tankerne flyde. 

Kreative artikler er suveræne til at udfordre og træne fantasien, og en kreativ gave kan samtidig skabe stor glæde og give tid til fordybelse.

Der findes meget forskelligt kreativt legetøj, du kan vælge imellem, og som kan fungere fantastisk som gave. Se blot her:

 1. Krympeplast
 2. Sæbefremstilling
 3. Sy- og hæklekit
 4. Malebøger & tegnetavler
 5. Hobbymaling
 6. Lav-selv-smykker
 7. Pailletter og glimmer
 8. Modellervoks, slim & Clay
 9. Perler og perlesæt
 10. Farvekridt.
   

Derudover kan en kreakasse, der indeholder mange kreative materialer, også være et hit, hvis barnet skal have muligheden for at kaste sig over flere forskellige, kreative aktiviteter.
 

Underholdende legetøjsgaver til indendørs leg

Selvom barnet snart nærmer sig skolealderen, så er legetøj stadig noget af det sjoveste at modtage i gave – også selvom man snart er en stor pige eller dreng. Fjernstyrede biler, racerbaner, actionfigurer, legetøjsvåben og dukker fanger endnu barnets opmærksomhed til fulde og giver anledning til gode og sjove lege.

De fleste børn i denne alder er også meget optaget af rolleleg, der virker utrolig stimulerende for barnet. Gennem rolleleg lærer barnet meget om sig selv og sine omgivelser, som kan være alt fra udklædning og ansigtsmaling til temalege som købmandsleg.

Udover allerede nævnte, så kan vi også nævne andre underholdende legetøjsgaver til en 5 årig såsom:

 1. Dyrefigurer
 2. Samlefigurer
 3. Dukkehuse
 4. Modelbyggesæt
 5. Bordfodboldspil
 6. Walkie talkies
 7. Doktorsæt
 8. Puslespil.
   

Skal familien på weekendtur eller ferie, kan en god gaveide også være en børnekuffert, der kan indeholde alt legetøjet – lige til at pakke ned.

Gaveideer til leg i den friske luft

Røde kinder og smil på læben kan hurtigt vise sig, når legen rykkes udenfor i den friske luft. Nye bevægelsesmuligheder gør, at barnet kan afprøve flere aktiviteter og lege, og med gå-på-mod og øvelse, udfordrer den 5 årige sin kunnen indenfor nye områder.

Bevægelserne er ofte hurtige, men som 5 årig er de også blevet mere sikre, hvilket giver barnet en øget selvsikkerhed. Måske kan den 5 årige allerede cykle selv eller måske har han eller hun balance nok til at rulle en tur på rulleskøjter.

Med et eksperimenterende sind finder mange 5 årige det både sjovt at springe fra gynger, hoppe højt på trampoliner og klatre i træer. Udendørs legetøj som dette er derfor suverænt, hvis pigen eller drengen på 5 år skal udforske sine evner og nysgerrighed:

 1. Mini gokart
 2. Sæbebobler
 3. Løbehjul
 4. Insektbokse (til at udforske naturens insekter)
 5. Havespil
 6. Minitrampoliner & havetrampoliner
 7. Fodboldmål & fodbolde
 8. Kælk
 9. Gynger & rutsjebaner
 10. Rulleskøjter til børn.

Bestil gaven til den 5 årige online på føtex.dk

Som du kan læse, kan du give mange gaver til førskolebarnet, der er undersøgende og nysgerrig på det meste omkring sig. Under Legetøj til 5 årige er du næsten sikker på at finde en gave, der gør stor glæde. Men du kan også give en gave til børneværelset, der kan være med til at skabe et hyggeligt legerum. Her kan vi b.la. nævne søde gaveideer som legetelte, børnelamper, børnetæpper og meget mere.

Hvad end du beslutter dig for at give til den 5 årige, så kan du nemt og enkelt bestille gaven hjem på føtex.dk. Du finder både aldersopdelt legetøj og opdelte kategorier indenfor vores legetøjsudvalg, der gør det nemmere for dig at klikke rundt og finde den rette gave, du leder efter.

Husk også, at vi tilbyder ubegrænset returret, når du handler på føtex.dk - falder gaven derfor ikke i barnets smag, så kan den byttes igen.

FAQ - Gaver til 5 årige