Inspirationsguide: Gave til 3 årig

Når barnet fylder 3 år, begynder han eller hun at ville meget selv. Grænser skal udfordres, og fantasien og nysgerrigheden vokser for hver dag, der går. Motorik, sproglige færdigheder og kognition er i denne alder under hastig udvikling, og nye interesser kommer til stille og roligt.

Trods det, kan det dog stadig være svært at finde en god gave til den lille i familien - og er det netop dét, du er i færd med, så kan du her blive en del klogere. Få inspiration til gode gaver og se, hvordan du kan glæde og overraske en pige eller dreng på 3 år. I denne guide vil vi liste en masse kreative, sjove, udviklende og ikke mindst populære gaveidéer op, der med garanti vil falde i god jord hos en 3 årig - både til fødselsdag, jul og på andre tidspunkter, du synes den lille fortjener en gave.

Legetøj til 3 årig

Gaver til udfoldelse af kreativiteten

Et barn på 3 år elsker at være kreativ, så hvorfor ikke hjælpe ham eller hende godt på vej? Kreative artikler som maling, farveblyanter og modellervoks er suveræne for et barn i denne aldersgruppe – og fungerer altid godt som gave! Klippe og klistre aktiviteter med papir, saks og lim er f.eks. gode at slippe fantasien løs med, samtidig med at finmotorikken forfines.

Lad den 3 årige udfolde sig og se, hvor meget smukt og kreativt, der kan skabes, når et barn på 3 får kreative artikler som disse for hænderne:

 

En kopi af mor og far – rollelegetøj som gave

3 årige begynder så småt at forstå de forskellige ting, der sker omkring dem, og forældre og store søskende bliver hurtigt forbilleder. Handlinger og ord kopieres mere og mere, hvilket er en måde, den 3 årig lærer på. Rolleleg er med til at udforske barnets egen selvforståelse, så hvorfor ikke finde en gave, der netop støtter dette formål?

Rolleleg er både spændende og stimulerende – for sanser, læring og udvikling, og det er ikke mindst en ideel gaveide! Måske skal den 3 årige kunne åbne sin egen restaurant i legekøkkenet, eller måske skal hun eller han hoppe i et flot kostume og udklædes som en prinsesse eller ninja?

Der findes en masse spændende legetøj indenfor rolleleg, en 3 årig ville elske, og som vi kan anbefale som gode gaveidéer:

 

Gaven til motorik og bevægelse

Hvis dit barn fylder 3 år inden længe, eller måske allerede er fyldt 3 år, så findes der næsten ikke noget bedre end at tumle, udfordre og at bruge kroppen. Det er her, at barnet begynder at praktisere at hoppe og måske skal de første kolbøtter slås.
Motorisk legetøj er stort set altid et sikkert gavehit, du vil kunne glæde den 3 årig med. Som 3 årig er balancen fortsat ikke færdigudviklet, og her får barnet for alvor mulighed for at afprøve og forbedre den.

En gave til styrkelse af motorikken, fin som grov, kunne blandt andet være musiklegetøj, kuglerammer eller måske skummåtter i flere former og størrelser, så den helt rette forhindringsbane til ’jorden er giftig’ kan skabes.

Indret børneværelset, så det inviterer til leg

Er det en gave til børneværelset, du er på udkig efter, findes der super mange muligheder. Børneværelset er barnets legested nr. 1, hvor der skal være plads til at kunne skabe eventyrlige legeuniverser. Her kan barnet få lov at muntre sig med alle dets legesager, hvad enten det er en forhindringsbane, der skal bygges, eller om det er bamser og børnemøbler, der skal fylde mest.

At give en gave til at skabe et godt børnerum er noget, der kan glæde både barn og forældre. Måske mangler en god børnestol eller børnelampe til hyggekrogen, eller måske kan væggene få det sidste pift med nogle smarte vægklistermærker? Et børnetæppe er også ideelt for sådan en lille størrelse, der elsker at lege på gulvet med legetøjstoge eller -biler, eller måske blot elsker at bygge med konstruktionslegetøj.

En aktiv gave til brug udenfor

Udover at give gaver, der kan gavne motorik, kreativitet og fantasi, så er udendørs legetøj ofte også en god gave, når der skal brændes en masse krudt af. Sanser, balance og koordination kommer for alvor på prøve udendørs, og uanset årstid er det vigtigt at komme ud og trække frisk luft – hvor legetøjet her kan være med til at motivere den lille til gode legestunder udenfor.

At tage legen udenfor er både sundt og udviklende for en 3 årig, som fortsat har meget at lære. Eksempler på spændende gavemuligheder til leg udendørs kunne være:

De bedste legetøjsgaver til børn på 3 år

Når barnet er i en leg, er han eller hun i en anden verden, der er fyldt med oplevelser og overraskelser. Det er i legen, at barnet særligt lærer og udforsker, og derfor er legen en meget vigtig del af barnets udvikling.
Gaver til leg er alt andet lige oplagte til en 3 årig, der med garanti vil finde nyt legetøj eller et opdateret børneværelset interessant. Om det er fødselsdagen eller julen, der banker på døren, så findes der altså mange gode gaver, du kan give en 3 årig.

På føtex.dk har vi et bredt udvalg af legetøj til børn; heriblandt godt legetøj til 3 årige. Vi har allerede listet nogle af ideerne op i denne guide, men er du nysgerrig på, hvad vores sortiment ellers byder på, så tag også et kig forbi vores side med Babylegetøj og tumling, hvor du kan få mere inspiration til godt legetøj til drenge og piger på 3 år.

FAQ - Legetøj og gaver til 3 årige