Sus afsted på en løbecykel

Køb dit barns første cykel her på siden, hvor vi har samlet et sødt og farverigt udvalg af løbecykler til de mindste. Her finder du cykler til både drenge og piger, der fås i flere forskellige modeller og farvekombinationer.

En smart løbecykel udvikler dit barns motorik

Når dit barn begynder at gå, vil han eller hun begynde at udforske sin egen kunnen og den verden, han eller hun lever i - så kan det være oplagt at introducere en løbecykel. En løbecykel er således en begynder-cykel til små børn, som lige er begyndt at gå og trænger til fysisk stimulering.

Løbecyklen kombinerer den velkendte bevægelse fra at gå og løbe med at skulle bruge armene til at styre cyklens styr. Denne koordination af arme og bens bevægelser er med til at styrke dit barns motoriske udvikling.

Sådan stimulerer en løbecykel dit barn

I første omgang kræver det balance og koncentration fra barnet at skulle komme fremad på en lidt anden måde, end han eller hun er vant til. Dernæst skal man øve at dreje. Har I for eksempel nogle små stier omkring jeres hjem, vil dette være optimalt, så koncentrationen ikke bliver forstyrret af ujævne fortov. 

Når der er styr på at komme fremad og tilbage og måske også at dreje, kan man begyndt at øve koordinationen, som det kræver at bremse med fødderne, hvis man får lidt for meget fart på. 

Der er således flere stadier i dét at bruge en løbecykel for dit barn, og samtidig er cykling og dét at være udenfor i den friske luft super sjovt, så man lære og udfolder sig på en sjov måde samtidig. Men husk selvfølgelig altid cykelhjelmen, når I er ude. 

Vælg en løbecykel, som passer til dit barn

Børn er forskellige! Derfor kan der ikke sættes en regel op for, hvor gammel dit barn er, når han eller hun er klar til at komme på en løbecykel, eller hvilken størrelse cykel, han eller hun i så fald skal bruge. Det er vigtigt ikke at vælge en, som er for stor, da dit barn så får svært ved at bruge den, hvilket tager noget af det sjove fra det. 

Når dit barn bliver for stor til løbecyklen, er det på tide at skifte op. Afhængig af hvad dit barn godt kan lide, kan du vælge i mellem en sjov drengecykel eller en smart pigecykel. På føtex.dk kan du med sikkerhed findeden helt rette cykel til dit barn.