Legetøj 5 år

Førskolebørn er fulde af energi og elsker at være aktive både ude og inde. Balance, grov- og finmotorik skal stadig finpudses, og koncentration og fordybelse stimuleres til leg og læring. Se udvalget af fantastisk legetøj til 5-årige på føtex.dk.

Inspirationsguide: Gave til 5 årig

Bliv klogere på, hvilke gaver du kan begejstre en 5 årig med. Læs med i denne guide og få vores bud på gode gaveideer til 5 årige piger og drenge.

Legetøj til 5-årige – underholdende og udviklende

Leg er en vigtig del af det 5-årige barns udvikling og måde at forstå sin omverden og sig selv.  Et barn, der får optimale muligheder for at udfolde sig og bruge løs af sin fantasi og kreativitet, vil som oftest udvikle sig til et glad, robust, nysgerrigt og socialt barn, der stortrives. Det kan du være med til at understøtte med noget af alt det spændende legetøj til den 5-årige, som vi har stående på hylderne.

Tre gode egenskaber ved legetøj til børn på 5 år

  • Stimulerer motorik og bevægelse, men også koncentration og fordybelse
  • Gennem rolleleg lærer barnet en masse om verden, andre og sig selv
  • Mulighed for at bruge det til både underholdende leg og udviklende læring


Mange af de 5-årige bliver snart børnehaveklassebørn, og det kan derfor være en god idé at investere i legetøj, der lægger op til både leg og læring. Det meste legetøj har en snert af begge dele i sig, men der findes naturligvis også decideret lærende legetøj, hvor børn har mulighed for at træne bogstaver og tal på en legende og underholdende måde.

Hvad skal jeg vælge af legetøj til 5 år?

Er du i tvivl, kan det måske gøre valget nemmere at fokusere på, hvordan barnet skal bruge sit nye legetøj. 

  • Til leg indendørs: Konstruktionslegetøj og kreativt legetøj til stillesiddende aktiviteter, fordybelse og hygge, eller legetøj til rolleleg alene eller med vennerne? Modelbyggesæt, lav selv smykkesæt, dukker og dukkehuse og racerbiler og racerbaner hitter hos de fleste 5-årige.
  • Til leg udendørs: Spil eller en tur på et løbehjul, et skateboard eller en cykel giver ikke kun røde kinder, men træner også motorik, balance og kreativitet.

Når du har fundet det helt rigtige legetøj til en dreng på 5 år eller legetøj til en pige på 5 år, tager det kun et øjeblik at bestille det online på føtex.dk.