Skoletasker til børn & unge

Mangler dit barn en ny smart skoletaske til det nye skoleår? Så gå på opdagelse i vores spændende udvalg af skoletasker til børn i forskellige fede designs, cool og seje farver, prints og størrelser. Se vores udvalg her på siden og lad dit barn være med til at bestemme sin nye skoletaske.

Skoletaske til børn – masser af smarte modeller til samtlige klassetrin

For mange børn er en ny skoletaske synonym med et nyt skoleår – måske det allerførste, eller måske det allersidste – og noget, som de ser frem til. Derfor er det også altid en god idé at gøre det til noget hyggeligt, når skoleårets skoletaske skal vælges, og oftest kan barnet finde stor glæde i at være med til at vælge tasken selv.

Skoletasker fås i forskellige, smarte designs, der kan give barnet lyst til at vise sin nye skoletaske frem, og med motiver med alt fra populære tegneseriekarakterer til sportshold, der kan være med til at gøre tasken mere personlig for barnet. Derudover kan de også fås i mange forskellige farver - i vores udvalg finder du bl.a. skoletasker i farverne blå, lilla, lyserød, grøn, rød og gul.

Til de små i 0. klasse og frem til 3. klasse, kan I starte med en begynderskoletaske, der oftest er en lidt mindre skoletaskemodel. Her skal der være plads til det hele - både hæfter, penalhus, madkasse og drikkedunk. Blandt vores sortiment finder du også skoletasker med gymnastiktaske eller penalhus allerede inkluderet. Brug enten filterfunktionen her på siden, eller klik ind på de enkelte modeller og læs mere under specifikationerne for at se, om der er tilbehør inkluderet. 

Til de lidt ældre børn, fra 4. klasse og opefter, kan der være brug for en stor skoletaske med ekstra plads til bøger og evt. plads til computer.
 

Hvilken skoletaske skal jeg vælge?

Når den næste skoletaske skal findes, så er der flere praktisk ting, du bl.a. bør have fokus på. De bedste skoletasker er derfor dem, du kan sætte et tjek ved foran følgende:
 

 • Skoletaske størrelse: Skoletasker til børn skal hverken sidde oppe i nakken eller nede på bagdelen. Vælg en model med justerbare og polstrede bryst- og skulderremme og meget gerne også med et rygstykke, der kan tilpasses barnets ryg. Tænk også gerne over det ergonomiske design ift. fordelingen af rum og lommer, så barnet kan få organiseret skolesagerne bedst muligt efter størrelse og formål. Husk at skoletasken skal sidde på ryggen, og ikke nede på numsen.
   
 • Materiale: Vælg en taske i et smuds- og vandafvisende materiale, eller evt. en vandtæt skoletaske. Så forbliver tasken flot i længere tid, og bøger og hæfter undgår at blive våde, når det regner eller sner. Derudover kan tasken i nogle tilfælde holde i op til flere år, hvis kvaliteten på materialerne er gode. Alternativt kan der købes et regnslag til skoletasken, hvoraf holdbarheden forlænges yderligere.
   
 • Skoletaskens vægt: Undgå for tunge modeller. En fyldt skoletaske må ikke veje mere end maks 15 % af barnets vægt. Det gælder både for skoletasker til drenge og skoletasker til piger fra 0. klasse og helt op til 10. klasse. Vejer dit barn f.eks. 25 kg, må en pakket skoletaske derfor maks veje 3,7 kg. Kigger du efter liter, når du leder efter en ny skoletaske til dit barn, er en størrelse på 15-22 liter passende. De tunge ting skal gerne pakkes og placeres tættest på ryggen, så belastningen mindskes. En ergonomisk skoletaske er derfor hel essentiel, hvis barnet skal have god komfort samt den bedste støtte til ryg, læn og skuldre. Sørg for løbende at sortere ud i indholdet i dit barns taske.
   
 • Reflekser: Nogle smarte skoletaskemodeller har refleksbånd og lysende detaljer inkluderet. Disse kan være med til at øge barnets synlighed og sikkerhed i trafikken, hvis dit barn f.eks. går eller cykler til og fra skole.
   

Når snakken falder på skoletasker, menes der i dag i de fleste tilfælde rygsække. Undersøgelser har påvist, at børn og teenagere, der bruger rygsæk, har færre rygsmerter, end børn og unge, der bruger f.eks. en skuldertaske, da de er mere ergonomiske korrekte. Skoletasken skal vigtigst af alt passe til dit barn og sidde godt på ryggen - sørg for at den ikke er for stor og derved nemt kan proppes og blive for tung. Som en tommelfingerregel må tasken hverken være længere eller bredere end barnets ryg. Derudover fås de fleste skoletasker med justerbare stropper, så du nemt kan tilpasse tasken til barnet og sørge for, at tasken sidder så tæt ind til ryggen og så behageligt som muligt. Vil du gerne læse mere om, hvordan du vælger en god skoletaske til dit barn, kan du med fordel læse Forbrugerrådet Tænks artikel her.
 

Forskellige typer af skoletasker til børn

På føtex.dk kan du finde et bredt udvalg af børneskoletasker og rygsække til alle aldre og i flere prisklasser, så du kan finde den helt rigtige taske til dit barn, hvad end du leder efter en skoletaske til små børn i indskolingen eller til børn i de ældre klassetrin, hvor der også er plads til en computer

Uanset om det skal være en skoletaske i seje designs med sjove motiver såsom en fodboldskoletaske, en enhjørninge eller dinosaur skoletaske, Pokémon skoletasker til de mindste, eller en helt klassisk og ensfarvet skoletaske til teenageren såsom en Fjällräven taske, så finder du skoletasker, der passer til ethvert barns stil og interesser her på siden.

Designet er ofte noget af det vigtigste, når et barn skal vælge skoletaske, og derfor har vi naturligvis også samlet nogle af de mest populære og moderne skoletasker samt tilhørende penalhuse. Du kan derfor nemt matche både dit barns nye skoletaske og penalhus i ét samlet skoletaskesæt.
Dyk ned i sortimentet af rygsække og billige skoletasker i flere farver, og gør barnet klar til skolestart!

FAQ - skoletasker