Læs guiden til at vælge den rigtige boremaskine

En af de elværktøjer, du nok vil komme til at bruge ofte, er en bore- og skruemaskine. Derfor er det også vigtigt at investere i den rigtige til dit hjem. Den skal nemlig passe til dine behov og krav i forhold til, hvilke opgaver du vil stå over for. Læs vores guide til at finde den rigtige boremaskine, og følg vores boremaskine test her.

 

Test af forskellige boremaskiner 

Der findes en række forskellige boremaskiner, som hver især har sine egenskaber. Du kan vælge mellem følgende boremaskiner hos føtex.dk:

  • Bore- og skruemaskine
  • Slagboremaskine 
  • Borehammer 

En bore- og skruemaskine egner sig godt til alsidige opgaver i hjemmet. Den er ikke alt for kraftig, så skal du bore i hårdere materialer, kræver det en slagboremaskine. Skal du bore i beton, kræver dette en borehammer. Derfor er det vigtigt, at du ved, hvilken type væg og materiale du skal bore i, inden du går ud med at investere i en ny boremaskine.

Overvejelser, du skal gøre omkring din boremaskine 

Er du på jagt efter en ny boremaskine, er der især tre overvejelser, du skal gøre i forhold til boremaskinen:

  • Drivkraft
  • Gearing 
  • Vægt

Med henblik på boremaskinens drivkraft er der modeller både med eller uden ledning. Derved vil en ledningsfri boremaskine køre på batteri, hvorimod den anden kræver en strømforsyning. 

Skal du bruge din boremaskine meget, vil det være en fordel at anvende gearing. Med høj gearing kan du bore i højt gear med meget power, men med lavere gearing har du mere kontrol. 

Sidst skal du også overveje vægten på din boremaskinen i forhold til, hvor meget du skal bruge den. Jo lettere din boremaskine er, jo nemmere er det at komme rundt i krogene. Dog har de tungere modeller ofte mere power. 

Se vores udvalg af bore- og skruemaskiner her, og kom i gang med dit byggeprojekt nu.