Boremaskiner og skruemaskiner

En bore- og skruemaskine er et af de mest almindelige stykker elværktøj i de danske hjem. Uanset om du er håndværker-typen eller bare gerne vil kunne sætte en hylde op selv, så er en bore- og skruemaskine et godt stykke værktøj. Her på siden finder du vores aktuelle udvalg af boremaskiner, skruemaskiner og slagboremaskiner.

Læs guiden til at vælge den rigtige boremaskine

Bliv klogere på, hvordan du vælger den rigtige boremaskine, og følg vores test af boremaskiner i vores guide her.

Stort udvalg af bore- og skruemaskiner fra kendte mærker

En boremaskine eller en skruemaskine er et af de mest udbredte typer af elværktøj i danske hjem. Det er der en grund til. Bore- og skruemaskinen er nemlig et stykke værktøj, som du ofte vil opdage, at du mangler, hvis du ikke ejer en. 

Skal du for eksempel sætte hylder op, skrue fjernsynet fast i væggen, eller samle et møbel, så går det hele meget nemmere med en bore- og skruemaskine. Vær dog opmærksom på, at dit valg af boremaskinetype kommer an på, hvilket projekt du har. Man kan nemlig få forskellige typer af boremaskiner, som varierer i kraft.

En slagboremaskine er kraftigere end en almindelig boremaskine, og en borehammer er endnu kraftigere. Så bor i du et betonbyggeri, er det ikke sikkert, at en almindelig boremaskine har power nok til at bore i væggen. I så fald bør du vælge en kraftigere model.
 

Boremaskinens drivkraft

Det er ikke lige gyldigt, hvilken drivkraft din boremaskine bruger. Der findes to former for drivkraft:

  • Batteri
  • Ledning
     

Fordelene ved at vælge en bore- og skruemaskine på batteri er, at du slipper for at døje med ledningen, når du arbejder med din maskine, og samtidig ikke er afhængig af at have et stik i nærheden. Til gengæld er fordelen ved en bore- og skruemaskine på ledning, at du ikke skal tænke over, om dit værktøj løber tør for strøm.

Hvis en boremaskine på batteri lyder som det rigtige valg for dig, kan du vælge at købe en, som hører til en batterifamilie. I så fald passer alle maskiner, både havemaskiner og elværktøj, indenfor samme batterifamilie til samme batteri.
 

Husk tilbehøret til din bore- og skruemaskine

Når du skal sætte hylder, billeder, TV eller andet op på væggen, så er det vigtigt, at du bruger den rigtige størrelse skruer og rawplugs, så det, du sætter op, ikke falder ned igen. Til det skal du bruge de rigtige størrelser bits og bor. Derfor er det en god idé at tilkøbe bits og bor sæt til din maskine, hvis ikke det medfølger.

Se alt tilbehør til elværktøj her

Hvis du vælger en bore- og skruemaskine eller slagboremaskine på batteri, kan du vælge at tilkøbe et ekstra batteri, så du altid har et, som ligger klart i opladeren.