Godnathistorier for børn

Mangler du en godnathistorie for børn, som du kan læse for dit barn? På føtex.dk har vi gode godnathistorier, så putningen bliver ekstra hyggelig og rolig. I vores udvalg finder du sjove godnathistorier, der byder dit barn velkommen i drømmeland.

På udkig efter den perfekte godnathistorie?

Når dagen går på hæld og mørket falder på, er det tid til at krybe under den varme, bløde dyne. Når dagen skal afsluttes hyggeligt og trygt for de små, er en godnathistorie perfekt til at komme ind i søvnen.

På føtex.dk finder du et stort udvalg af godnathistorier, der strækker sig fra klassiske eventyr til nye, spændende fortællinger. Disse godnathistorie bøger er perfekte til at stimulere børns fantasi og sikre en rolig overgang til nattesøvnen.
 

Vælg mellem et væld af godnathistorier

En godnathistorie betyder ofte skøn kvalitetstid mellem børn og deres forældre, hvor børnene finder ro og tryghed, inden de skal sove. Det er altså ikke blot en rutine, der skal overstås hver aften inden sengetid, men snarere en hyggestund.

Det kan nemlig styrke båndet mellem barn og voksen. Derfor er det vigtigt med en god godnathistorie, som får både børn og voksne til at lade sig rive med af de fine fortællinger.

På føtex.dk tilbyder vi blandt andet godnathistorier fra Disney, der har gode og lærerige fortællinger om velkendte fiktive figurer såsom den honningelskende Peter Plys. Uanset hvilken godnathistorie du vælger, finder du bøger for børn, der kan frembringe smil og grin. Gå på opdagelse i vores sortiment, og find din foretrukne godnathistorie.
 

Gør sengetiden ekstra hyggelig med en godnathistorie for børn

Godnathistorier for børn er allerede en nærværende stund mellem barn og forælder, men hvordan gør man godnatlæsningen ekstra hyggelig og involverende for børn? Det kan være en god idé at vælge en billedbog med mange sjove detaljer, som I kan snakke om. Vi tilbyder for eksempel godnathistorier med en masse detaljerede billeder, som børnene kan kigge på.

Derudover kan du gøre godnatlæsningen hyggelig ved at gøre sproget levende på flere forskellige måder. Du kan blandt andet gøre sproget levende ved at:

  • Lave stemmeskift
  • Sige lyde eller synge godnathistorien
  • Lave forskellige og sjove kropsudtryk, der fanger barnets opmærksomhed
     

Som forælder ved du sikkert, at det er spændende og lærerigt at høre dit barns tanker om godnathistoriens handling og karakterer. Under godnatlæsningen kan du derfor også holde pauser og stille spørgsmål til bogens tekst og billeder, mens du har øjenkontakt med dit barn.

 

Hvordan finder du den rette godnathistorie for børn?

Enhver børnebog kan faktisk bruges som godnathistorie, når solen er gået ned. I kan sagtens vælge en længere bog, hvor I kan læse et par sider hver aften, men I kan også læse en kort bog, som I kan læse færdig og finde en ny til næste puttetid. For at finde den perfekte godnathistorie til dit barn, kan du overveje følgende:

  • Alderstilpasset indhold: Vælg en godnathistorie, der passer til barnets alder. På føtex.dk finder du bøger egnet til småbørn og de lidt større børn.
  • Temaer og karakterer: Overvej hvad dit barn interesserer sig for. Er det dyr, prinsesser, biler eller måske rummet? Vi har historier, der dækker alle disse temaer og mere til!
  • Illustrationer: En god godnathistorie er ikke kun tekst, men også smukke og fængslende billeder, der hjælper historien på vej og gør den mere levende.


Nogle godnathistorie bøger indeholder flere små godnathistorier, mens andre bøger indeholder én godnathistorie. Tænk over, at godnathistorien gerne skal ende positivt, så dit barn kan falde i søvn med en glad fornemmelse i kroppen.
 

Sjove godnathistorier for børn

En godnathistorie må gerne være sjov og træne dit barns lattermuskler. På føtex.dk finder du bøger med sjove godnathistorier for børn, men I kan også selv finde på jeres egen sjove godnathistorie. Hvis fantasien er sat lidt på pause, kan du læse denne søde og sjove godnathistorie for dit barn:

Der var engang en lille, søvnig stjerne, der hed Stella. Stella elskede at skinne om natten, men en aften kunne hun ikke finde ud af, hvordan hun skulle tænde sit lys. Hun prøvede at gnide sig mod månen, men der skete ikke noget. Så prøvede hun at hoppe rundt mellem skyerne, men stadig intet lys.

"Hvad skal jeg gøre?" sukkede Stella. "Hvordan kan jeg lyse op i nattehimlen for alle de børn, der skal sove?"

Lige da hun var ved at give op, fløj en lille ildflue, iført briller og med en bog under vingen, forbi og sagde, "Godaften Stella, hvorfor er du så trist?"

"Jeg kan ikke få mit lys til at virke," græd Stella.

Ildfluen tænkte sig om et øjeblik og sagde så, "Prøv at smile. Det er det, jeg gør, når mit lys ikke vil tænde."

Stella smilede det største smil, hun kunne, og pludselig begyndte hun at skinne klart og smukt. Hun lyste så kraftigt, at alle børnene nede på jorden kiggede op og smilede ved synet af hende.

"Det virkede!" råbte Stella glad. "Tak, lille ildflue!"

Og fra den dag af, hver gang Stella skulle tænde sit lys, begyndte hun altid med et stort smil.

Og alle børnene, der så hende skinne, vidste, at det var tid til at gå til ro med et smil. Og med det smil faldt de i søvn, klar til at drømme søde drømme under Stellas blide skær.

Godnat og sov godt!

Når du har fortalt den sjove og søde godnathistorie, kan du spørge, om dit barn kan finde Stella og den lille ildflue på himlen. Du kan også fortælle dit barn, at når barnet ankommer til drømmeland, skal det hilse Stella og ildfluen fra hele familien.
 

Køb godnathistorier for børn på føtex.dk

Er dit barn til en sjov, sød og hyggelig godnathistorie? Så finder du en godnathistorie for børn på føtex.dk. Vælg mellem klassiske eventyr, sjove fortællinger og rim og remser. Find dit barns nye favorit godnathistorie i vores udvalg.

På føtex.dk har vi også et stort udvalg af spændende og medrivende bøger, som vi løbende opdaterer. Her finder du bøger til børn i alle aldre såvel som voksne, så du kan nyde en god bog efter din smag i din yndlings lænestol.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om godnathistorier