Pegebøger & billedbøger til børn

Er det på tide, at dit barn stifter bekendtskab med en pegebog? Pegebøgerne til børn gør det muligt for baby og barn at begynde at forstå, hvordan en bog virker samtidig med, at nysgerrigheden vækkes. Se udvalget af gode pegebøger her. 

Hyggelige stunder med en pegebog og billedbog til børn

En pegebog er et fantastisk valg til din lille guldklump. Her kan barnet pege på tingene i bogen, og du kan fortælle, hvad det er. Måske er det en hest? Så kan du og dit barn øve jer i at sige som en hest. På den måde lærer barnet bl.a. om dyr, mens I hygger jer med en sød pegebog.

Pegebøger er et populært valg til de små. Det åbner nemlig op for fine samtaler, hvor I kan snakke om, hvad der er i bogen. Samtidig kan du fortælle dit barn om et specifikt dyr og bede dit barn om at finde dyret i bogen. Der er altså masser af leg og læring i en sjov pegebog.

På føtex.dk har vi et bredt sortiment af billedbøger, der appellerer til børns fantasi og nysgerrighed. Vores billedbøger kombinerer levende fortællinger med fængslende billeder, som gør hver læseoplevelse til en ny opdagelse.

Hvad er en pegebog? 

En pegebog til baby og børn er en form for børnebog, som i stedet for lange sætninger har billeder og papir-animationer, som gør det spændende for barnet at følge med. Pegebøgerne kan bruges fra barnet er helt lille, og de findes i forskellige temaer og udformninger. Pegebøgerne til baby og barn kan også indeholde flapper, der kan flippes over eller små håndtag, hvor barnet kan åbne op og se, hvad der gemmer sig bag.
 

Hvilke pegebøger findes der?

Du kan med fordel bruge pegebogen i samspil med sansebogen, som er en udvidet pegebog med flere muligheder. Pegebogen er det perfekte værktøj til at stimulere dit barn, og med de mange søde temaer er det nemt at finde en bog, dit barn godt kan lide. På føtex.dk finder du for eksempel: 

  • Pegebøger med søde og sjove dinosaurer  
  • Pegebøger med junglens eller bondegårdens dyr 
  • Pegebøger med biler, bøger eller bamser 
  • Pegebøger med figurer fra Frost-universet 


Nogle af pegebøgerne vil også have kombinerede ord og billeder, som kan gøre det lettere for barnet at lære hverdagens mest almindelige ord at kende. Se hele sortimentet på føtex.dk, og find de bøger, som passer til dit barn.

Hvad er en billedbog?

En billedbog er en type bog, der anvender både billeder og en smule tekst til at fortælle en historie. Disse bøger er særligt tiltalende for små børn, da de visuelle elementer fanger deres opmærksomhed og komplementerer historiefortællingen.

De egner sig bedst højtlæsning eller samtalebøger, da de ikke indeholder særlig meget tekst. En pegebog er en form for billedbog, hvor der ikke nødvendigvis bliver fortalt en historie. Det kan blot være et enkelt ord, der beskriver billedet.
 

Vælg den rette billedbog til dit barn

Der findes mange forskellige billedbøger, så det er ikke altid nemt at finde ud af, hvilken billedbog dit barn vil falde for. Der er dog nogle overvejelser, du kan gøre dig, når du skal vælge en billedbog:

  • Alderssvarende indhold: Vælg en billedbog, der matcher dit barns alder for at få en passende og engagerende læseoplevelse.
  • Temaer og fortællinger: Vælg bøger med temaer, som dit barn synes er spændende, hvad enten det er eventyr, dyr, eller biler.
  • Interaktivitet: Overvej billedbøger med interaktive elementer som flapper eller sider med forskellige teksturer, der kan gøre læsestunden mere engagerende og underholdende.

Hvis du tager udgangspunkt i ovenstående overvejelse, kan det gøre det nemmere for dig at vælge den rigtige billedbog, som dit barn vil elske. Særligt punktet om temaer og fortællinger er vigtigt, da det er det, som hele bogen handler om.

Find hyggelige pegebøger og billedbøger til børn på føtex.dk 

Pegebogen er et godt sted at starte, hvis du gerne vil øge dit barns interesse i bøgernes verden, som både kan være en god kilde til viden, læring, leg og spænding.

På føtex.dk har vi alt inden for børnebøger, så gå endelig på opdagelse i vores store sortiment. Her finder du alt fra aktivitetsbørnebøger til godnathistorier. Vi glæder os til at hjælpe med at vække dit barns interesse for bøger. 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om pegebøger