Sansebøger stimulerer barnets indlæring

Sansebøger til baby og små børn er en god vej til at stimulere juniors sanser. Med en sansebog eller følebog gives et frirum til at lære på en sjov og anderledes måde. Se hele udvalget og find dit barns favorit på føtex.dk.

Hvad er en sansebog? 

En sansebog til baby og barn er en type af børnebog, som stimulerer det lille barns indlæring via sanserne – her skal barnet både se, lytte, røre og føle. Derfor kaldes det også en følebog, da barnet skal bruge særligt sine hænder til at udforske bogen.

Det kan foregå ved, at bogen har sjove føleelementer, som barnet kan røre ved og mærke på. Det kan også være sansebøger med lyde, hvor barnet skal trykke for at høre lyden – for eksempel en løve, der brøler – eller måske håndtag, som giver en udfordring.

På mange måder minder sansebogen om en udvidet pegebog, hvor barnet lærer ved at pege, røre og åbne elementer i bogen. Sansebogen til baby og barn vil være det oplagte værktøj til at starte juniors læsekarriere samt til at styrke hans eller hendes viden, logik og evne til at sætte ting sammen.
 

Hvad kan dit barn med en sansebog?

Med en sansebog kommer mange af vores sanser i spil. Det er bl.a. høresansen, følesansen og synssansen. Bogen indeholder masser af sanseindtryk, som dit barn vil elske at høre mere om. Med sansebøger kan dit barn bl.a.:

  • Føle hundens bløde pels
  • Høre brandbilens udrykning
  • Se tigerens flotte striber


Der er masser af lyde og teksturer, I kan dykke ned i, når I bladrer gennem bogens sider. Lad sansebogen åbne en verden af indtryk og læring. Der er masser at tale om, når I sammen udforsker de forskellige teksturer i bogen.
 

Vælg den rigtige sansebog til dit barn 

Du kan få mange typer af sansebøger til baby og barn, hvilket betyder, at du altid vil kunne finde en med et tema og sværhedsgrad, der passer til dit barn. På føtex.dk finder du et udvalg af sansebøger, som blandt andet indeholder: 

  • Sansebøger med forskellige temaer såsom dyr, biler eller lægebesøg 
  • Sansebøger i forskellige sværhedsgrader 
  • Sansebøger med kendte figurer.


Fælles for dem alle er, at barnet skal lære og opleve via sanserne i stedet for at blive udsat for tunge sætninger. Styrkede sanser vil være en god byggesten for barnet i det videre liv, og i sansebøgerne er det muligt at lære i barnets eget tempo.
 

Find sansebog og meget mere til barnet på føtex.dk

Sansebogen er en god indgang til læringens verden, og på føtex.dk har vi samlet alt, du har brug for til at styrke dit barns indlæring. Det kan være via bøger, men også via kreativt legetøj eller konstruktionslegetøj. Gå på opdagelse i vores børneunivers, og find produkter, der kan forene det sjove med det lærende. God fornøjelse.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om sansebøger