J.K. Rowling bøger

Alle kender J.K. Rowlings bøger om Harry Potter og hans venners farefulde eventyr. Men vidste du også, at hun skrev krimier under pseudonymet Robert Galbraith? Her hos føtex.dk har vi samlet alle af J.K. Rowlings mange prisbelønnede og succesfulde bøger, som har underholdt både børn og voksne i årtier. 

Find hele Harry Potter-serien her

Bogserien om Harry Potter blev J.K. Rowlings debut og største succes til dato. Fantasyserien er elsket af fans i hele verden på tværs af aldersgrupper og har solgt mere end 40 mio. eksemplarer på 78 sprog. Derudover er serien også blevet filmatisereret. I selv samme Harry Potter-univers har hun også skrevet selvstændige værker til velgørende formål som Fantastiske dyr og hvor de findes (2001) og Quidditch gennem tiderne (2001),  (til støtte for Comic Relief) og Barden Beetles Eventyr (2008) (til støtte for Lumos).

I et magisk univers følger vi Harry Potter, Ron Weasley og Hermione Granger samt deres skolegang på Hogwarts Skole for Heksekunst og Troldmandsskab. Her skal Harry og vennerne kæmpe mod Lord Voldemort, som er en ond troldmand, der vil styre den magiske verden. Bøgerne rummer mange relevante tematikker som venskab, familie, ondskab, død, frygt og meget andet, som alle kan relatere sig til. Som læser er man garanteret mange timers underholdning.

 

Rækkefølgen for J.K. Rowlings Harry Potter-serie på dansk

  1. Harry Potter og De Vises Sten (1998)
  2. Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer (1999)
  3. Harry Potter og Fangen fra Azkaban (1999)
  4. Harry Potter og Flammernes Pokal (2000)
  5. Harry Potter og Fønixordenen (2003)
  6. Harry Potter og Halvblodsprinsen (2005)
  7. Harry Potter og Dødsregalierne (2007)

 

Krimiromaner af J.K. Rowling/Robert Galbraith

Om du søger krimiromaner af J.K. Rowling eller Robert Galbraith, er godt vel det samme. For Robert Galbraith er nemlig et pseudonym, og bag gemmer J.K. Rowling, som har skabt sit eget krimiunivers. Med Robert Galbraith får du et ægte britisk detektivkrimi, hvor mysterierne spidser til, og man bliver lullet ind i en spændingsfyldt og nervepirrende kodeknækker.

Serien omhandler detektivpartnerne Cormoran Strik og Robin Ellacott, hvor man følger deres opklaringsarbejde i Londons gader. Alle romanerne har deres eget plot, så du kan sagtens læse bøgerne selvstændigt. Dog synes vi, at du skal læse bøgerne kronologisk for at få den fulde oplevelse og karakterudvikling.

 

Hvem er J.K. Rowling?

Joanne ”Jo” Rowling er født 31 juli 1963 og en engelsk skønlitterær forfatterinde, som er kendt for sin magiske børnebogsserie Harry Potter, hvor det første bind udkom i 1997 på engelsk. K’et i J.K. Rowling står for Kathleen og var et navn som forfatterinden tog til sig, da hendes forlægge, Bloomsbury ikke mente, at unge drenge ville købe en bog af en åbenlyst kvindelig forfatter. Hun tog derfor sit farmors fornavn.

Før Rowling blev en verdenskendt forfatterinde, havde hun en bachelor i ”fransk og klassisk” fra Exeter Universitet i Paris, hvor hun efter endt uddannelse arbejdede for Amnesty i London. Efter et forlist ægteskab og fødslen af sin datter flyttede Rowling til Edinburgh, hvor hun var arbejdsløs og på bistand. Det var her, hun skrev det første bind om Harry Potter.