Jussi Adler-Olsen bøger

Søger du det næste bind Carl Mørck-serien? Så har vi alle bind her fra Jussi Alder-Olsen, som siden 2007 har tryllebundet danskerne med serien Afdeling Q. Når det kommer til danske krimiforfattere, er Alder-Olsen en af de mest populære og folkelige, hvor hans bøger altid ender i toppen på salgslisterne. Se føtex udvalg af hans bøger her.

Jussi Alder-Olsen: Danskernes folkelige krimikonge

Langt største delen af danskerne kender til Jussi Alder-Olsens krimibøger om Afdeling Q enten ved at læse romanerne eller ved at sidde i den mørke sal i biograferne og se filmatiseringerne. Det er denne popularitet, som har givet ham titel som hele Danmarks krimikonge, hvor man medrivende følger Carl Mørcks opklaring af gamle sager sammen med sine trofaste folk, Assad og Rose.

Afdeling Q-seriens første bind hedder Kvinden i buret (2007) og her i november 2021 udkommer det niende Natrium Chlorid. Der er indtil videre planlagt 10 bind i serien, hvor halvdelen af bøgerne på nuværende tidspunkt er filmatiseret med stor succes. Fælles for hver bog er, at de rummer og centraliserer sig om helt uvirkelig onde handlinger og karakterer, der gør det svært at lægge fortællingen fra sig.

Rækkefølgen på Jussi Alder-Olsens bøger

Har du styr på rækkefølgen, når du skal i gang med at læse bøgerne fra Afdeling Q-serien? Eller er du i tvivl, om bind nr. 6 er Marco effekten (2012) eller Den grænseløse (2014)? Bare rolig, nedenfor finder du rækkefølgen for Alder-Olsen serie samt udgivelserne for hans andet skønlitteratur.

 

Rækkefølgen for Afdeling Q-serien

1. Kvinden i buret (2007)

2. Fasandræberne (2008)

3. Flaskepost fra P (2009)

4. Journal 64 (2010)

5. Marco effekten (2012)

6. Den grænseløse (2014)

7. Selfies (2016)

8. Offer 2117 (2019)

 

Andre bøger af Jussi Alder-Olsen

1. Alfabethuset (1997)

2. Og hun takkede guderne (2003)

3. Washington Dekretet (2006)

4. Små diskrete drab & Sprækken (2019)

Hvem er Jussi Alder-Olsen?

Jussi Alder-Olsen (fuldenavn Carl Valdemar Jussi Alder-Olsen) er født i København i 1950 og forlagschef, skribent, redaktør, forfatter og iværksætter. Han voksede op som den eneste dreng i en søskendeflok på 4 med far, der var psykiater på forskellige statshospitaler. At faren var psykiater, udtaler Jussi Alder-Olsen selv til Politiken, har haft en væsentlig betydning for hans forståelse og skriftlige afbillede af de mange former for menneskelig opførsel og skæve individers reaktioner.

Alder-Olsen debutererede i 1997 med Anden Verdenskrigsromanen Alfabethuset,  hvilket gør ham til en af de mere modne skønlitterære debutanter med sine 47 år. Dog udgav han allerede faglitteratur første gang i 1984, men har siden sin skønlitterære indtræden leveret den ene danske bestseller efter den anden med sin Afdeling Q-serie. I 2015 modtag han Ridderkorset.