Michael Katz Krefeld bøger

Misbrug, trafficking, terrorhandling, Danmarks krigsdeltagelse, hævn – det er bare nogle af de temaer som Michael Katz Krefeld beskæftiger sig med i sine krimiromaner. I 2007 fik han sin debut og har siden da etableret sig som en Danmarks mest succesfulde spændingsforfattere. Køb flere af hans romaner her hos føtex.dk.

Michael Katz Krefelds bøger begejstrer nationalt såvel som internationalt

Med sin fortid i TV og filmbranchen som manuskriptforfatter har Michael Katz Krefeld styr på plot og spændingskurver, og det overfører han naturligt i sine skønlitterære værker, hvor hans skrivestil er realistisk og med et filmisk præg. Krefeld er særligt kendt for sin bogserie om detektiven Ravn, som har begejstret mange krimielskere verden over og er blevet udgivet i mere end 20 lande.

I Krefelds bogserie om privatdetektiven Thomas Ravnsholdt, også kaldet Ravn, følger vi hovedpersonen i sit detektivarbejde, hvor han støder ind på alt fra trafficking og DDR til dommedagssekter og overgreb. Der er planlagt 10 bind i Ravn-serien, men du kan dog sagtens læse romanerne selvstændigt.  

Hvis du allerede har læst alle de udgivne bind om privatdetektiven, kan du med fordel udforske nogle af Krefelds andre bogserie i samme spændingsfyldte boldgade. Her findes der fx Cecilie Mars-serien, som følger politikommissæren Cecilie Mars, der arbejder for politiet i København og nogle af hendes barske sager.

En anden serie, hvor den samme fantastiske skrivestil og spændingskurve gør sig gældende, er Maja Holm-serien, hvor første bind Før Stormen (2007) var Krefelds debutroman. Her bliver hun hvirvlet ind i en lille bys gådefulde hemmeligheder samt dødsfald og overmedicinering. I bind 2 af denne serie bliver vi også præsenteret for kriminalkommissær Katrine Bergman, som faktisk får sin egen bogserie, nemlig Katrine Bergman-serien, hvor vi følger hendes efterforskningsarbejde, der indeholder terror, vold og politik.

Rækkefølgen for Michael Katz Krefelds bøger

Har du styr på de forskellige bogserier kronologiske rækkefølge? Og hvilke bind der hører til Ravn-serien, Cecilie Mars-serien, Maja Holm-serien og Katrine Bergman-serien? Så kan du få styr på det her med vores serieguide, så du kan få et hurtigt overblik over de enkeltes seriers titler.

 

Rækkefølgen for Ravn-serien

1. Afsporet (2013)

2. Savnet (2014)

3. Sekten (2015)

4. Dybet (2016)

5. Pagten (2017)

6. Skytsengel (2019)

 

Rækkefølgen for Cecilie Mars-serien

1. Mørket kalder (2018)

2. Nattens udyr (2020)

 

Rækkefølgen for Maja Holm-serien

1. Før stormen (2007)

2. Pans hemmelighed (2009)

 

Rækkefølgen for Katrine Bergman-serien

1. Protokollen (2010)

2. Sort sne falder (2012)

Hvem er Michael Katz Krefeld?

Michael Katz Krefeld er født 1966 i Gammel Holte, hvor han efterfølger voksede op på den københavnske vestegn. Som allerede nævnt har han en fortid i TV- og filmbranchen, hvor han bl.a. har arbejdet på en række spillefilm og danske TV-serier som Nikolaj og Julie samt Nynne. Han debuterede i 2007 med krimiromanen Før stormen (2007), og i 2012 vandt han Harald Mogensen-prisen for Sort sne falder.

Modsat rigtig mange af hans skandinaviske krimikollegaer skiller Krefeld sig ud ved at ikke interessere sig for at skabe socialpolitisk debat med sin fortællinger. Han har derimod fokus på, hvad der er på spil for de enkelte karakterer, hvilket kommer til udtryk via den skrevne krimigenren.