Oplader og batteri til elcykel

Elcykler har i de seneste år vundet danskernes hjerter, hvor unge såvel som ældre drøner afsted på de batteridrevne cykler. Her på siden finder du batterier og dertilhørende ladere, så du kan sikre, at din cykel altid er klar til cykelstierne.

Vedligeholdelse af batteri til elcykel: Sådan gør du

Vidste du, at du selv kan gøre meget for at vedligeholde dit batteri til din elcykel og dermed forlænge dets levetid? Læs vores guide her og bliv klogere på, hvordan du vedligeholder batteriet til din elcykel.

Fejlfinding på elcykel: Forstå fejlmeldingerne på din cykel

Har du problemer med din elcykel? Få hjælp til fejlfinding på elcykel i denne guide, og lær hvad de forskellige signaler betyder - måske du selv kan løse dem?

Værd at vide om batteri til elcykel

Et batteris ydevene udregnes ved at gange ampere med volt, altså: ampere (AH) x volt (v).

Vi har forskellige batterier med forskellige ydeevner, men også batterier der passer til specifikke cykler. Som udgangspunkt kan du altid skifte dit batteri ud med et ”stærkere” eller ”svagere”, hvis blot batteri-indgangen på cyklen passer, men vi anbefaler at du spørger os til råds først, hvis der er tale om en ældre cykelmodel.

Bliv klogere på, hvilket batteri, der passer til din elcykel

  • 6,6 AH, 7,8 AH og 10,2 AH: Vi har tre forskellige batterier, der alle har samme form, men forskellige ydeevner. Alle batterier passer til vores E-Basic cykler, der kommer med et batteri på 6,6 AH – så ønsker du bedre ydeevne kan du frit skifte til enten et 7,8 AH eller 10,2 AH batteri.

  • 8,8 AH: Flere af vores el-cykler kommer med 8,8 AH batterier. Batterierne er en del af vores motor-og batterisystem, SPES. Du kan få batteriet til bagagebærer, men også til stel. Hvis du har en cykel med 8,8 AH kan du eksempelvis frit skifte til vores batteri med 11 AH.

  • 11 AH og 13 AH: Vores Premium el-cykler kommer med 11 eller 13 AH batterier. Batterierne har høj ydeevne, og er også en del af vores motor-og batterisystem, SPES.

  • 16 AH: Vores Premium E-Trekking kommer med et 16 AH batteri. Batteriet medhjælper til en køreafstand på 180 km. pr. opladning. Batterierne er en del af vores motor-og batterisystem, SPES. Vær opmærksom på at dette batteri kun passer til vores E-Trekking model, der findes til både damer og herrer.

Cyklens batteri er i bund og grund det, der adskiller den fra at være en ”almindelig” cykel. Derfor er det vigtigt, at man passer godt på batteriet. Vi anbefaler, at man oplader det dagligt for at forlænge dets levetid. Dog kan et batteri ikke holde for evigt, og derfor har vi sammensat et sortiment af batterier, der passer til de forskellige elcykler vi udbyder.

Værd at vide om oplader til elcykel

En batterilader fungerer ligesom alle mulige andre former for opladere. En væsentlig ting du skal være opmærksom på i forhold til de ladere, du finder her på siden er, at de kommer i forskellige typer. De findes nemlig med 1, 3 eller 4 pinde, som passer til de forskellige batterier. Vær derfor sikker på, hvilken lader, der passer til dit batteri, før du erhverver dig en ny lader.