Robuste herre mountainbikes

Hvad end du ønsker at udskifte din gamle cykel med en ny, eller gerne vil begynde at mountainbike i din fritid, er en herre mountainbike et rigtig godt valg. Gå på opdagelse i udvalget her på siden og find din favorit herre MTB i dag.

Prøv den sjove sport på din egen herre mountainbike

Med en herre mountainbike har du mulighed for at dyrke en sjov form for sport på cyklen, samtidig med at du befinder dig i naturen. Denne motionsform tiltaler stadigt flere og flere, men mange vælger også en mountainbike som hverdagscykel, da den også er meget komfortabel at cykle på. Vi har selvfølgelig også traditionelle herrecykler til det formål, men her på siden kan du blive inspireret af vores smarte herre mountainbikes.

Tre gode grunde til at vælge en mountainbike til herrer:

  • Komfortabel at cykle på 

  • Lav gearing og robust stel

  • En oplagt måde at komme ud i naturen

En herre mountainbike er en robust cykel, som er velegnet til at køre i råt terræn med. Den er udstyret med brede dæk med grove dækmønstre, som har et godt tag i underlaget. Dertil har cyklen et solidt stel, ofte en affjedret forgaffel, et lige styr og en lav gearing.

Selvom denne slags cykler siden 1970’erne er blevet fremstillet til brug i skoven, kan du også sagtens bruge en mountainbike til herrer som hverdagscykel.

De mange fordele ved at komme ud på en herre MTB

Der er mange gode grunde til at starte med at mountainbike. For mange har det at mountainbike slet ikke førsteprioritet som en motionsform, men er mere en måde at have det sjovt på. Samtidig er det en sport, hvor der konstant er mulighed for nye udfordringer.

I takt med at du bliver bedre, kan du skifte terræn og finde større udfordringer. Det er især kredsløbet, der bliver trænet, når du sidder på din herre MTB. Det betyder, at du får pulsen op, og det har en masse gode effekter på din krop. Det styrker dit stofskifte, dit hjerte-kredsløb, og så forbrænder det fedt. Så ud over bare at have det sjovt, følger der en masse positive ting med.

Brug de mange ruter til mountainbiking

Hvis du gerne vil bruge alle de funktioner, som din nye herre MTB har, kan cykelstierne godt blive lidt ensformigt i længden. Heldigvis findes der rigtig mange ruter på Naturstyrelsens arealer, som står til fri afbenyttelse.

Når du skal vælge din nye herre mountainbike, kan du læse om cyklens detaljer under ’specifikationer’. Det giver dig et overblik over funktionerne og gør det nemmere for dig at vælge den helt rigtige cykel for dig.