Sus afsted på en mountainbike

Med en mountainbike har du muligheden for at dyrke effektiv motion samtidig med, at du har det sjovt. På føtex.dk tilbyder vi professionelle mountainbikes fra kendte mærker som SCO i flotte farver. Gå på opdagelse i udvalget herunder.

Hvordan monterer du skærmen på en mountainbike?

En skærm til din mountainbike beskytter dig fra vand og mudder, når du er ude på eventyr. Derfor er det nyttigt at vide, hvordan du selv påsætter for- og bagskærmen på din mountainbike. Vi har samlet en guide til, hvordan du monterer skærmsættet på din mountainbike.

Cykelvask: Sådan passer du på cyklen med jævnlig rengøring

Med jævnlig rengøring kører din cykel bedre og holder meget længere. Det er ikke altid lige sjovt, men det er super nyttigt og du vil blive glad for resultatet. Læs mere i denne guide, hvor en professionel cykelsmed forklarer dig, hvordan du bedst vasker din cykel.

Få din cykel leveret samlet

For blot 349 kr. kan du nu få leveret din nye cykel samlet med føtex.dk. Du tilvælger det i kurven under 'Levering'. Eventuelt ekstraudstyr som lås, lygter og kurv påsætter vi ikke, men vi justerer både bremser og gear.

Cykelmakker – cykelservice og reparation

Få hjælp til din cykel med vores nye servicepartner: Cykelmakker. Cykelmakker er et netværk af professionelle cykelmekanikere, der tager sig af service, reparationer og reklamationsbehandling af cykler købt i føtex eller på føtex.dk.

Mountainbike er den ideelle cykel til ethvert terræn

En mountainbike er robust cykel, som er konstrueret således, at du kan køre i ethvert terræn. Mountainbiken er en robust cykel, som indbringer til fart og action i skoven eller på landevejen. I vores sortiment finder du både mountainbikes med aluminium- eller carbonstel og alle er udstyret med Shimano gear. Alt efter behov finder du også mountainbikes i vores sortiment med full suspension, som affjedrer cyklen når du kører i ujævnt terræn og giver dermed en stor køreglæde i skoven. I vores sortiment finder du både mountainbikes til mænd og montainbikes til kvinder samt mountainbikes til børn.

Er du i tvivl om du skal have både en citybike og en mountainbike, bør du overveje, hvor meget du bruger dine cykler. Hvis mountainbiken er din foretrukne motionsform, som du bruger flere gange om ugen, så bør du klart overveje at investere i en anden cykel også. Derved slider du mindre på din mountainbike, og så holder den længere. En mountainbike er specialbygget med affjedring til skovens ujævne terræn, men kan også sagtens køre på lige vej, som en hurtig tur ned til købmanden.

Mountainbike: prøv den populære sport

Op gennem 1940’erne og 1950’erne var mountainbiking en nichesport, hvor udøverne selv fremstillede deres cykler, da de ikke fandtes på markedet. Først i 1970’erne satte cykelproducenter mountainbikes i produktion, og siden har sporten udviklet sig markant. I starten var det hovedsageligt mænd, der hoppede på mountainbiken, men i dag er det i lige så høj grad kvinder, der finder stor glæde ved sporten.

Kør altid sikkert på din mountainbike

Der er fart og action, når du kører i ujævnt terræn på din mountainbike. Derfor er der nogle gode råd, som du gør klogt i at følge, så du ikke kommer til skade på din cykel. Det kan forårsage store skader at falde på sten inde midt i en skov. Rådene er som følger:

  • Brug sikkerhedsudstyr - cykelhjelm er et must!

  • Kør efter forholdene, ligesom i trafikken

  • Hav altid ID på dig

  • Planlæg turen, så du kender ruten

  • Husk også at have cykellygter på i skoven

  • Kontrollér at din MTB er i orden, inden du kører

Dette er de vigtigste råd til at køre sikkert på en mountainbike. Hvis du hellere vil cykle stærkt på landevejen, er en racercykel måske i højere grad det rette valg for dig.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til mountainbikes