Sådan finder du den rette cykelstørrelse

Det er vigtigt, at din cykel har den rette størrelse - både i forhold til din kropsholdning samt sikkerhed ude i trafikken. 

Kender du det, at du er øm i kroppen efter en lang cykeltur? Så er det sandsynligvis, fordi din cykel ikke har den rette størrelse. Hvis du kun cykler korte ture et par gange om ugen eller hver dag, kan du måske ikke mærke, hvis din cykelstørrelse er forkert. Men ved længere ture siger din krop fra. 

Stelstørrelsen er afgørende for din komfort på jernhesten, og det er sadelhøjden også. Mange oplever smerter i ryggen, hvis deres sadel sidder for højt eller for lavt. Eller med andre ord hvis den sidder forkert. Undersøg også om eventuelt cykeludstyr sidder rigtigt, hvis du oplever gener under cykelturene eller efter. 

Hvis du er i tvivl om hvilken størrelse, din cykel skal have, kan vi hurtigt og nemt hjælpe dig igennem. Det eneste, du skal bruge, er et målebånd til at måle din skridtlængde samt vores størrelsestabel nedenfor. 

Og hvordan måler du så din cykelstørrelse? Få svaret nedenfor. 

Find din cykelstørrelse via skridtlængden

Som allerede nævn kan du finde din cykelstørrelse ved at måle din skridtlængde.

Stil dig lodret og uden sko på, mens du strækker benene. Ikke så du står på tæer, men bare så du står helt normalt og afslappet. Mål herefter på indersiden af dit ben fra gulvet og op til dit skridt.

Tallet vil så være din skridtlængde, og du aflæser det ved at runde op til nærmeste hele tal i centimeter. Så let er det. Skridtlængden afgør, hvor stor stellet på din cykel skal være, som du aflæser på tabellen nedenfor.

Du skal være opmærksom på, at der er forskel på, hvorvidt du ønsker en almindelig citybike eller en MBT. Hvis din skridtlængde fx er på 72 cm, så skal du have en citybike med en størrelse på 18-19,5", hvorimod hvis du ønsker en Mountainbike, skal den være på 15-16,5". 

 

Gå på opdagelse i føtex cykelunivers 

På føtex.dk finder du et stort sortiment af cykler til børn og voksne i mange farver, design og til diverse formål. Du skal endelig holde dig tilbage med udforske de forskellige udvalg indenfor cykler, cykeltilbehør og cykeludstyr.  

Vi har desuden et helt cykelguide univers med vejledninger og gode råd ift. cykler og cykeludstyr, vedligeholdelse af cykler samt montering af cykeludstyr og tilbehør.