Din guide: Sådan finder du den rette cykelstørrelse

Det er vigtigt, at din cykel har den rette størrelse. Kender du det, at du er øm i kroppen efter en lang cykeltur? Det er sandsynligvis fordi, din cykel ikke har den rette størrelse. Hvis du kun cykler korte ture et par gange om ugen eller hver dag, kan du måske ikke mærke, hvis din cykelstørrelse er forkert. Men ved længere ture siger din krop fra. 

Stelstørrelsen er afgørende for din komfort på jernhesten, og det er sadelhøjden også. Mange oplever smerter i ryggen, hvis deres sadel sidder for højt eller for lavt. Eller med andre ord, hvis den sidder forkert. Undersøg også om eventuelt cykeludstyr sidder rigtigt.

Hvis du er i tvivl om hvilken størrelse, din cykel skal have, kan vi hurtigt og nemt hjælpe dig igennem. Det eneste, du skal bruge, er et målebånd, så du kan måle din skridtlængde.

Når denne er målt kan du aflæse i skemaet nedenfor, hvilken størrelse cykel du skal have.

Sådan måler du skridtlængden:

Stil dig lodret og uden sko på, mens du strækker benene. Ikke stå på tær, men bare stå normalt. Mål på indersiden af dit ben fra gulvet og op til dit skridt. Tallet er din skridtlængde, og du aflæser det ved at runde op til nærmeste hele tal i centimeter. Så let er det. 

Skridtlængden afgør, hvor stor stellet på din cykel skal være.