Elcykler

På en elcykel kan du køre hurtigere over længere strækninger uden at bruge ligeså mange kræfter, som en almindelig cykel kræver. Derfor er elcykler det optimale transportmiddel til og fra arbejde eller til ældre mennesker, der har brug for en hjælpende hånd på cykelstien.

Få din cykel leveret samlet

For blot 349 kr. kan du nu få leveret din nye cykel samlet med føtex.dk. Du tilvælger det i kurven under 'Levering'. Eventuelt ekstraudstyr som lås, lygter og kurv påsætter vi ikke, men vi justerer både bremser og gear.

Cykelmakker – cykelservice og reparation

Få hjælp til din cykel med vores nye servicepartner: Cykelmakker. Cykelmakker er et netværk af professionelle cykelmekanikere, der tager sig af service, reparationer og reklamationsbehandling af cykler købt i føtex eller på føtex.dk.

Elcykler for enhver smag

Leder du efter en ny elcykel? Så er du kommet det helt rette sted hen! En elcykel, også kendt som en elektrisk cykel eller en batteridrevet cykel, er en cykel udstyret med en elektrisk motor, der hjælper med at drive cyklen frem. Denne motor aktiveres typisk, når pedalerne trædes rundt, hvilket betyder, at du stadig får motion, mens du nyder godt af et ekstra skub. Elcykler er designet til at gøre cykling lettere, hvilket gør dem til et ideelt valg til pendling, fritidsbrug, og for dem, der søger en mere behagelig cykeloplevelse uden at anstrenge sig for meget og ankomme helt sveddryppende til slutdestionationen.

På føtex.dk finder du et bredt sortiment af nøje udvalgte modeller i høj kvalitet til skarpe priser. En elcykel er ikke kun et godt valg for ældre, men også for unge og voksne, som har langt til skole eller arbejde. 

Drømmer du også om medvind på cykelstierne?  I dag findes der en hel verden af forskellige elcykler – lige fra de helt enkle modeller til de mere avancerede af slagsen med indbygget display og andre fede features. Trykker du videre ind på et produkt i udvalget ovenfor, kan du læse meget mere om cyklens specifikationer, og finde lige den model, der passer til dit behov.

Spar tid og kræfter i hverdagen 

Din tid er værdifuld, så hvorfor ikke købe en elcykel til fordel for en almindelig cykel, så du kan komme hurtigere frem? Med elcyklen tager det pludselig ikke så lang tid at cykle hjem fra arbejdspladsen, supermarkedet eller institutionen. 

Gode grunde til at købe en elcykel:

 • Spar værdifuld tid og kom frem med overskud. Med elcyklen kan du hurtigere tilbagelægge flere kilometer i sadlen, end du kan på en traditionel cykel. En stor fordel er altså en øget rækkevidde.

 • Få frisk luft og nyd turen. Skal du pendle til og fra skole og arbejde, får du med en eldreven cykel motion, frisk luft og frihed sammenlignet med både offentlig transport og en bil. Slip for at skulle vente på bussen og sidde i lange bilkøer og nyd i stedet turen på din egen cykel.

 • Hjælp på bakker. Undgå at komme sveddryppende frem til din destination, hvis du har mange kilometer forude eller skal cykle i et område med mange bakker. På de fleste modeller kan du let skrue op for motorkraften, hvis du kommer til en særlig stejl og lang bakke, hvor du har brug for lidt ekstra hjælpende kraft. 

 • Tilgængelighed. Mange kan have et ønske om at cykle, men forhindres grundet fysiologiske udfordringer. Med en batteridrevet cykel får ældre og folk med diverse skavanker igen muligheden for at kunne få lidt vind i håret og hjælp til cykelturen.

 • Forskellig assistance-niveauer. Styr helt selv hvor meget hjælp du skal have på cykelstien. Vil du have lidt ekstra motion eller mindre hjælp på flade stykker, kan du let slå motoren fra eller skrue den ned på laveste styrke. Har du brug for ekstra hjælp eller at komme hurtigere frem, kan du ligeledes skrue helt op for styrken.

Hvilken elcykel skal jeg vælge?

Den bedste elcykel er ikke nødvendigvis den, som kommer med flest features og detaljer, da det slet ikke er sikkert, at du har brug for en avanceret model. Det er ikke desto mindre klogt at gøre sig nogle tanker om, hvad man forventer af sin fremtidige cykel. Indledningsvis bør du overveje, om du søger en elcykel til damer eller en herre elcykel, der er designet med forskellige fysiologiske behov for øje.

Det er dog ikke nok at tænke på ovenstående. Du kan også opstille nogle krav til parametre som dækstørrelse, gear, brand, stelstørrelse, farve og geartype. Jo flere krav du stiller, desto nemmere får du ved at finde den ideelle model. Overvej blandt andet:

 • Motortype: Skal din nye elcykel have en centermotor, der sidder på kranken af cyklen og leverer en jævn og effektiv kraftoverførsel, en model med forhjulsmotor, der er lettere i vægt, så du ikke skal træde lige så hårdt i pedalerne, eller en cykel med baghjulsmotor, hvor du opnår en mere skubbende fornemmelse? Bliv klogere på de forskellige motorer i vores guide her.
 • Batterikapacitet: Der findes forskellige batterier, hvor nogle er mere kraftfulde end andre. Overvej hvilken distance du skal cykle, og vælg en batteristørrelse, der passer til dit behov.
 • Komfort og design: I vores udvalg finder du forskellige typer, der passer til forskellige behov. Foretrækker du komfort og en 'oprejst siddeposition' kan du med fordel vælge en el-shoppercykel. Er du mere til det sporty look, kan du gå efter en el-citybike. I vores udvalg finder du desuden el-foldecykler og ladcykler med el. Sidstnævnte er særlig ideel til børnefamilien, når de små skal fragtes med rundt.
 • Pris: Som sagt kommer produkterne i vores udvalg i forskellige designs og modeller, som selvfølgelig påvirker prisniveauet. Overvej derfor nøje hvilke specifikationer, der er nødvendige for dit behov. Vil du bruge cyklen meget og er du nørdet ift. fede features, så er en cykel med en masse tekniske specifikationer lige noget for dig. Hvis du derimod ikke har så mange krav, bør du overveje en model, der kan lidt mindre med et mere simpelt batteri, så du tilgengæld får dig en god billig elcykel. 
   

Køb din nye elcykel på føtex.dk

Uanset om du søger en elcykel til mænd eller kvinder, til bykørsel, pendling eller off-road eventyr, har vi de perfekte modeller for dig. Gå på opdagelse i vores udvalg, og tag skridtet mod en lettere cykeloplevelse i dag.

Trænger batteriet til en udskiftning? Så tag også et kig i vores sortiment af batterier. For at kunne færdes trygt og sikkert i trafikken skal du huske at bruge cykelhjelm. Står du netop og mangler en sikker hjelm, så bør du kigge nærmere på vores store udvalg af cykelhjelme

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til elcykler