Cykelhjelme

Beskyt dig selv og dit hoved med en cykelhjelm fra føtex.dk. Vi har et stort udvalg af forskellige hjelme fra kendte mærker og i mange forskellige farver og modeller. Beskyt dig selv i trafikken og køb din næste cykelhjelm her på siden.

Cykelhjelme, der lever op til sikkerhedskravene

Statistikken viser, at flere og flere danskere vælger at køre med cykelhjelm, hvilket er en meget positiv udvikling. Alt for mange cyklister ender nemlig på skadestuen med skader, som kunne være undgået ved at bære cykelhjelm. Hvis du vil være en del af den positive udvikling, kan du nemt købe en cykelhjelm online her på føtex.dk.

Tre gode grunde til at købe en cykelhjelm på føtex.dk:

  • Reducerer skader på hovedet kraftigt ved ulykke

  • Lette og behagelige hjelme, der optimerer komforten

  • Du kan vælge en stil og farve der passer til dig

Den store fordel ved at bruge cykelhjelm giver sig selv. Uden en cykelhjelm er der nemlig langt større risiko for at få en alvorlig hovedskade, end hvis hovedet bliver beskyttet af en hjelm. I Danmark er det de yngste cyklister, som er bedst til at bruge hjelm. Men folk i alle aldre bør bruge hjelm, for hverken erfaring eller alder har noget at sige, hvis andre fejler i trafikken.

Sådan vælger du den rette cykelhjelm

Hvis du ikke har prøvet at købe cykelhjelm før, kan det virke som en stor jungle at bevæge sig rundt i. Det er dog ikke så svært, når først du har styr på disse tre vigtige punkter.

  • Godkendt: Cykelhjelmen skal være godkendt efter den europæiske standard for cykelhjelme, så du ved, at den beskytter dig, hvis uheldet er ude. Ved at have godkendelsesnummeret EN 1078 ved du, at hjelmen er godkendt efter europæiske standarder.

  • Design: Der er ikke nogen godkendt model, som er mere sikker end en anden. Derfor er valget af design op til dig, og det gælder naturligvis om at vælge en, der falder i din smag. Mange føler at de ser dumme og kiksede ud med cykelhjelme, men at finde en der afspejler din personlige smag, kan gøre det nemmere for dig at have lyst til at tage hjelmen på.

  • Justering: De fleste cykelhjelme er udstyret med regulerbare spænder, hvilket gør det muligt at indstille den efter din hovedstørrelse og -form. Og jo bedre cykelhjelmen sidder på hovedet, jo bedre beskytter den. Du bør tilligemed også måle dit hoved med et målebånd, så du er sikker på at vælge den rigtige størrelse.

Cykelhjelmen skal sidde helt rigtigt på hovedet

Det vigtigste, når man køber en ny hjelm er, at den passer. En måde man kan finde ud af om den passer eller ej, er ved at sætte hjelmen vandret på hovedet. Kan der lige præcis være to fingre mellem øjenbryn og hjelmkant, så passer størrelsen. Derudover skal der helst være plads til to fingre under hagen, når remmen er spændt. For at få hjelmen til at sidde endnu bedre, anbefaler vi, at man justerer hjelmen i nakken.

Når hjelmens størrelse er på plads, handler det blot om at beslutte sig for hvilken hjelm, man skal og vil bruge. Vi anbefaler, at pasformen prioriteres som det første, men dernæst bør materiale, design og funktioner måske spille ind.

Køb cykelhjelme til voksne og børn på føtex.dk

Når man skal vælge en cykelhjelm til sit barn, gælder anbefalingerne ovenfor selvfølgelig også, men det er vigtigt, at man ofte tjekker om hjelmen endnu passer. I og med at børn vokser hele tiden, skal man sørge for, at de hele tiden har en hjelm, der har den rette pasform. Har du endnu ikke sikret en cykel til dit barn, så tag et kig på vores store udvalg af børnecykler

Når du bestiller din nye cykelhjelm og andet cykeludstyr online hos os, har du altid mulighed fora at returnere eller bytte varen. Vi giver dig nemlig hele ubegrænset returret.