Vælg det rigtige cykelstel med vores guide

Når du skal finde en ny cykel, skal du også overveje hvilket stel, der matcher dine behov og krav. Derfor har vi samlet en guide til at vælge det rigtige cykelstel. På den måde kan du finde det cykelstel, der passer til dine behov og formål med din nye cykel. Læs vores guide her, og lær mere omkring de forskellige typer af cykelstel og deres fordele.

Hvilket cykelstel skal du vælge?

Du finder tre forskellige typer af cykelstel i vores sortiment. Disse egner sig hver især godt til forskellige formål og behov. Vores cykelstel fås i følgende typer:

  • Aluminiumstel 
  • Stålstel 
  • Carbonstel

Aluminumstel er meget anvendt i cykelindustrien på grund af dens mange kvaliteter. Det er både holdbart og stift, som bidrager til din cykeloplevelse. Med et aluminiumstel kan styret også bedre holde til eventuelle styrt. Aluminium stel er også lettere end for eksempel stål, som gør det ideelt til kortere ture. 

Med et stålstel får du et billigere alternativ til for eksempel aluminium. Hvis ikke et stålstel vedligeholdes og rengøres ordentligt, vil stellet med tiden kunne ruste. Denne type egner sig godt til dig, der ikke vil bruge en stor mængde penge, men gerne vil have en god og solid cykel. 

Sidst har du mulighed for at vælge et carbonstel. Dette stel er betydeligt lettere, hvilket gør det ideelt til fart og action på vejen. Samtidig er det fleksibelt og egner sig godt til dig, der ønsker en rigtig god cykeloplevelse. Med et carbonstel kan du få høj hastighed i pedalerne og en komfortabel cykeloplevelse. 

Se vores udvalg af cykler i de forskellige typer af stel hos føtex.dk. Herinde kan du også læse vores guides til at montere cykeludstyr, finde de bedste cykellygter og meget mere, så kan du komme ud på cykeleventyr.