Cykelstørrelser til børn

Er det tid til, at dit barn skal lære at køre på cykel? Måske er den nuværende cykel blevet for lille? Slidt? Eller måske er den gået i stykker?

Der kan være mange grunde til, at dit barn har brug for en ny børnecykel. For at hjælpe dig lidt på vej kan du herunder blive klogere på cykelstørrelserne til børn. Vi har bl.a. forsøgt at give dig et overskueligt overblik over de cykelstørrelse, vi forhandler via en tabel, du finder nedenfor. 

Hvilken størrelse skal børnecyklen være? 

Det kan være fristende at købe en cykel, som dit barn eller dine børn kan vokse med. Det er dog yderst vigtigt, at cyklen passer til dit barn, da en for stor cykel kan medføre, at dit barn mister balancen og falder og slår sig.

Den korrekte cykelstørrelse sikrer desuden, at dit barn undgår belastning af nakke, skuldre og ryg, samt at han eller hun vil have bedre kontrol over cyklen. 

Når en børnecykel passer i højden, skal dit barn gerne kunne nå jorden med begge fødder samtidig, når han eller hun sidder på sadlen. På den måde er det nemmere at bevare kontrollen over cyklen.

Ved hjælp af et målebånd og vores størrelsesguide kan du nemt finde netop den cykelstørrelse, der passer bedst til dit barn.

Sådan finder du den rigtige cykelstørrelse til dit barn

Det er super simpelt at finde frem til barnets cykelstørrelse. Du skal faktisk bare have mål dit barns højde, hvorefter du kan aflæse på tabellen nedenfor, hvilken størrelse cykel barnet skal have. 

Er dit barn fx 95 cm høj, skal stelstørrelsen enten være 18-24 cm eller 22-28 cm. Er dit barn derimod 110 cm høj, skal stelstørrelsen være 22-25 cm. Tabellen er dermed ret nem at aflæse. 

 

Størrelsesguide over cykler til børn og junior

Ca. højde i cm

78-90

88-110

95-125

108-125

110-125

120-142

130-145

146-152

Hjulstørrelse i tommer

10"

12"

14"

16"

18"

20"

24"

26"

Stelstørrelse i cm

17-19

18-24

22-25

25

22-28

28-33

33-36

41-48

 

Ovenstående størrelsesguide er dog vejledende og skal derfor ikke anses som en facitsliste. Tabellen skal blot være vejledende ud fra årets sortiment og en generel tommelfingerregel.

 For selv om to personer har samme højde eller alder, betyder det ikke altid, at de skal have samme cykelstørrelse. Andre faktorer som overkroppens bygning, skridtstørrelse og sadelhøjde spiller nemlig også ind.

 

Mål og beregn selv størrelsen på børnecyklen

Du kan faktisk selv regne dig frem til hvilken størrelse cykel, dit barn skal have, hvis du vil være helt sikker på, at du gør et rigtigt valg. 

Det gør du ved at måle indersiden af benet – altså barnets skridtlængde. Skridtlængden fortæller, hvad dit stel cirka skal måle, og dermed hvad den korrekte stelstørrelse på cyklen er for dig.

Du kan også gange din skridtlængde med 0,62 for et cirka resultat på stelstørrelsen: 0,62 x skridtlængde = stelstørrelse.

 

Er du stadig i tvivl?

Er du stadig i tvivl efter, at du har læst dette, er det bedre at vælge en mindre cykelstørrelse, da der således er bedre muligheder for at tilpasse og justere cyklen. Vigtigst er det, at cyklen bliver tilpasset dit barn og ikke omvendt.

I øvrigt har vi også spændende cykeltilbehør samt cykelhjelme til børn, så du trygt kan lade dit barn trille afsted på sin nye cykel. 

Se også vores udvalg af