Diverse fiskeudstyr

Her på siden finder du et bredt udvalg af diverse fiskeudstyr som f.eks. fiskenet, fiskekrog, fiskeharper og udstyr til isfiskeri eller vinterfiskeri. Tag et kig her på siden og lad dig inspirere og find det du mangler til fisketuren. 

Tips og tricks til vinterfiskeri efter havørred

Mange lystfiskere ser frem til at kunne fiske efter havørreder om vinteren. Om du er erfaren eller ej, kan vinterfiskeri være noget for dig. Skal du afsted? Så tag et kig herunder, og bliv lidt klogere på, hvordan du får havørreden på krogen.
 

Påklædning

Først og fremmest er påklædning en vigtig del af at fiske om vinteren. Husk varmt tøj, varme handsker, hue, halsedisse og lignende. Hvis først du fryser, så fisker du ikke lige så effektivt, og du bliver endda måske nødt til at slutte fisketuren før end forventet. Et andet godt tip er, at medbringe noget varmt at drikke, så du også kan få varmen på den måde.

Selvom det er koldt, kan solen sagtens skinne. Det er derfor en rigtig god idé, at have et par polaroid solbriller med på fisketuren, da disse fjerner solens genskær i vandoverfladen, og gør det muligt at se vandet. På den måde får du mulighed for at se, om der er fisk på de forskellige pladser, du afprøver på turen.
 

Giv ikke op

Vinterfiskeri er ikke nemt, men når det lykkedes at få bid på krogen, er det alle frustrationerne værd. Derfor er det vigtigt at bevæbne sig med tålmodighed – præcis ligesom ved mange andre fiskerityper.

Inden du begiver dig ud på fisketur om vinteren og vil fiske efter havørred, så er det vigtigt at sætte sig ind i reglerne om fiskeri efter havørred i det område, du ønsker at fiske. Der kan være forskel på hvor store fiskene må være, fredningsbælter, om fiskene er farvede og meget mere.

Når du skal i gang med at fiske, er der små tommelfingerregler for, hvilket endegrej, man bør bruge. Eksempelvis er det en god idé at bruge agn i neutrale farver, hvis vandet er klart. Er det derimod grumset, er det en fordel at bruge mere neon-lignende farver. Om vinteren anbefales det, at man bruger agn i neon-lignende farver, da fiskene bliver dovne i det kolde vand, og derfor skal lokkes lidt ekstra. Generelt bør du prøve dig frem og fiske varieret – der er forskel på fisk, og der er forskel på fiskepladserne.
 

Varmere vand og vifteform

Faktisk finder man ofte havørrederne i åer eller vandudløb. Havørreden kan ikke holde til rigtig koldt vand eller meget salt på samme tid, så derfor søger de mod fersk eller varmere vand. Det er for eksempel en god idé at finde fiskepladser med å-udløb eller vandløb.

Generelt anbefales det, når man fisker efter havørred, at man lærer fiskepladserne godt at kende. Sørg for hele tiden at være i bevægelse og kast i en slags konstant vifteform. Du skal ud og finde fisken, for den kommer højst sandsynligt ikke bare sådan lige til dig. Prøv en fiskeplads af gangen, og hvis du har haft efterfølgere, så forsøg igen på samme plads kort tid efter.

Du kan også bruge naturen som pejlemærke i forhold til, hvor fiskene måtte være. Eventuelt kan du kigge efter strømbælter i vandet. Disse kan være trækruter for fiskene, og kan derfor indikere, hvor dit blink bør kastes hen.

Derudover kan du kigge på fuglene. Ser du for eksempel en flok svaner i vandet, så er vandet ikke dybere end deres hals. Dykker mågerne for eksempel ned i vandet og jager noget, så er det lig med føde. Jo mere føde, jo flere fisk – muligvis også havørreder. Brug din sunde fornuft, prøv dig frem – så skal du nok få en god dag – og forhåbentlig bid på krogen.