Liggeunderlag

På føtex.dk finder du et udvalg af liggeunderlag i høj kvalitet, der er med til at gøre fforudsætningerne for en god søvn en lille smule bedre på teltturen. Se dem i udvalget her på siden.
 

Har du styr på festivalens pakkeliste?

Skal du afsted til en af de mange festivaler denne sommer? Så har vi lavet en pakkeliste, så du kan komme afsted og få en positiv oplevelse - uanset hvordan vejret måtte være, og hvor langt tid du skal være afsted.

Liggeunderlag - Praktiske og komfortable

Et liggeunderlag fylder ikke meget og er derfor superpraktisk at have med, når du skal sove et andet sted. Det kan være på campingferien, hvor du ikke har plads til meget bagage, på spejderlejren, hvor du skal kunne bære din oppakning selv, til årets festival og ikke mindst til overnatninger ved venner og bekendte, som alternativ til luftmadrassen.
 

Tre grunde til at vælge et liggeunderlag til teltturen:

 • Praktisk at bruge – på bare få sekunder kan din soveplads være klar
 • Fin komfort
 • Nemt at have med
   

Når du skal sove et andet sted end hjemme i din seng, er det praktisk, at du kan have dit eget liggeunderlag med at sove på. Det er med til at gøre, at du kommer til at sove langt bedre. Her på føtex.dk kan du både finde den traditionelle slags af skum, men også de oppustelige, som er de bedste liggeunderlag, hvis du ønsker høj komfort. 

For alle typer gælder, at de er meget nemme at have med. De hverken vejer eller fylder meget. Du kan dermed bruge dem på vandreturen og cykelturen, hvor du vil have mindst mulig vægt med. Underlagenes lave vægt og kompakte facon gør dem også nemme for børn at have med, når de skal sove udenfor hjemmet. Det kan for eksempel være på en spejderlejr eller hos en kammerat.
 

Værd at vide om liggeunderlag

 • R-værdi er en indikation af liggeunderlagets isoleringsevne, og kan bruges til at finde ud af hvilket liggeunderlag passer til hvilken sæson. 
   

Det betyder R-værdierne

 • 0-1 betyder at liggeunderlaget er velegnet til sommerbrug samt indendørs
 • 1,5-3,5 betyder at det er velegnet til sent forår, tidligt efterår og sommer
 • 4-5 betyder at det passer godt til dansk vintervejr, som ikke når ned på hårde minusgrader
 • 6-10 betyder at liggeunderlaget er velegnet til overnatninger i kulde om vinteren
   

Gør din soveplads klar på ingen tid

Når du skal slå lejr for natten på campingturen, vandreturen eller cykelferien, vil du have lyst til at kunne gøre det hurtigst muligt. Det kan du med et liggeunderlag. Vælger du et af de helt simple underlag af skum, skal du bare rulle det ud og placere din sovepose ovenpå. Så er du klar til at sove.

Vælger du et af vores underlag, hvor der skal luft i, tager det heller ikke lang tid for dig at gøre din soveplads klar. Der er en fodpumpe, som du kan bruge til at pumpe luft i med, så det dermed kommer til at fungere som en mini-luftmadras.

Har du ikke lyst til at bruge kræfter på at pumpe liggeunderlaget op med foden, kan du vælge et af vores selvoppustelige underlag. Så er det igen bare at smide soveposen ovenpå, og så kan du slappe af. Mangler du en sovepose til din næste tur, kan du også finde et stort udvalg af soveposer her på føtex.dk.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om liggeunderlag