Soveposer

Skal du på campingferie, festival, telttur eller noget helt fjerde, så kan du næsten ikke undvære en god sovepose. Blandt vores sortiment finder du både sommersoveposer og vintersoveposer, så find den der passer til dit behov i udvalget herunder.

Har du styr på festivalens pakkeliste?

Skal du afsted til en af de mange festivaler denne sommer? Så har vi lavet en pakkeliste, så du kan komme afsted og få en positiv oplevelse - uanset hvordan vejret måtte være, og hvor langt tid du skal være afsted.

Sov trygt og godt i en komfortabel sovepose

Soveposen er elsket af både børn og voksne, som nyder at sove i sovepose i forbindelse med camping, festival og andre anledninger. Mangler du også et godt alternativ til den pladskrævende dyne, så kan du med fordel investere i en sovepose som en del af campingudstyret.
 

Tre gode grunde til at købe en sovepose:

  • Et pladsbesparende alternativ
  • Maksimal tryghed
  • Høj slidstyrke


En sovepose er som bekendt et pladsbesparende alternativ til en dyne, hvilket især er en fordel, hvis man skal på camping og ikke har ret meget plads i bagagerummet, når børnene (eller man selv) skal på overnatning. Soveposen fylder nemlig betydeligt mindre end den klassiske dyne. Foruden at være pladsbesparende er soveposen også god til at skabe tryghed, idet man automatisk vil føle sig rigtig godt tilpas, når man ligger i en lun sovepose. Langt de fleste soveposer er i modsætning til dyner beregnet til udendørs brug, hvorfor en sovepose bør være at foretrække, hvis du har planer om at sove under åben himmel. Den høje slidstyrke og de varmeregulerende egenskaber er med til at gøre soveposen uundværlig.

Find den bedste sovepose ud fra dine behov

Den bedste sovepose til dig er den sovepose, som opfylder allerflest af dine krav og ønsker. Det er først og fremmest vigtigt, at du får fundet en sovepose, som er lang og bred nok til, at du kan ligge behageligt i den hele natten igennem.

  • Længden på soveposen er særligt vigtig at have for øje, da en for lang sovepose faktisk kan gøre det svært at holde varmen. Det skyldes, at det overskydende stykke er svært for kroppen at varme op, derved kan du opleve at fryse. Det samme er gældende hvis den er for kort, så er der ikke nok varme i soveposen til også at holde din krop varm. 
     

Dernæst bør du stille skarpt på soveposens tykkelse og eventuelle varmeregulerende egenskaber, da soveposen jo gerne skal passe til det klima, du skal sove i. Skal du kunne overnatte udenfor hele året rundt, er det alfa og omega, at din sovepose både kan nedkøle og afgive varme alt efter årstid. Der er dog ingen soveposer, som er ebregnet til at du kan sove i dem udenfor hele året rundt. Det anbefales derfor, at vælge ud fra hvilken sæson du vil benytte den mest. 

  • Årstid er en vigtig faktor for valg af sovepose. Der findes sommer-, vinter, og 3-sæson-soveposer. Det skyldes at vintersoveposerne er ideele til de helt lave temperaturer, der kan opstå om natten, hvor sommersoveposerne dur til lune nætter. 

Hvilken sovepose du har brug for afhænger naturligvis af, hvor ofte du har planer om at bruge den, hvilke sæsonner og ikke mindst klimaet. 


All-around - også kendt som 3-sæsons soveposen

Skal soveposen være liidt all-around og både bruges ude og til overnatninger ved venner og bedsteforældre, kan en 3-sæsons sovepose være et oplagt valg, da denne middelvarm og typisk er udstyret med en lynlås, der lyner helt ned og derved giver god ventilation på varme nætter. For en god nattesøvn bør soveposen kombineres med et godt liggeunderlag eller en god luftmadras for optimal komfort. 

Køb soveposer til hele familien på føtex.dk

Det er på føtex.dk, at du kan shoppe soveposer til børn og voksne. Leder du efter en sovepose til dit barn, kan du overveje at købe en luftmadras med indbygget sovepose. Med en sådan løsning kan man slå to fluer med et smæk, idet man får både luftmadras og sovepose i ét produkt.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om soveposer