Plankeværk

Plankeværk har mange forskellige funktioner. Brædderne er med til at sikre dit privatliv samtidig med, at de kan afskærme som læ- eller skelhegn. Er du på udkig efter et nyt hegn? Se forskellige typer af det klassiske plankeværk her på siden.

Plankeværk er populært til haven 

Rundt om i landet ser du det klassiske plankeværk i mange haver. Det er ikke så underligt, for hegnet er nemt at opsætte, og så kan du købe plankeværk i mere eller mindre forskellige vedligeholdelsesfrie materialer. Sidstnævnte er især populært, da mange haveejere med garanti hellere vil lave andre ting ude i haven end at vedligeholde brædderne. 

Afhængig af højden på dit plankeværk er brædderne med til at skærme haven af. Er plankeværket højt, kan nysgerrige blikke ikke kigge ind. Især er det dejligt, når du gerne vil sidde ugeneret i havemøblerne på eksempelvis terrassen. Samtidig kan plankeværk være med til, at mindre børn og hunde kan blive på matriklen. 

Materialer og bredder på plankeværk 

Plankeværk er et hegn, som består af planker. Plankerne kan enten placeres på langs eller nedad. Vælger du at opsætte brædderne vandret, får du selvsagt et andet udtryk i haven end med et plankeværk, hvor brædderne er lodrette. 

Når du skal vælge et plankeværk, er det godt at overveje følgende: 

  • Materialet: Plankeværk kan fås i forskellige materialer. Populært er især almindelige træplanker og komposithegn, hvor sidstnævnte er et sammensat produkt af forskellige materialer. 

  • Bredden: Plankerne kan fås i forskellige bredder. Brede planker kan give et mere robust udtryk end brædder, hvor bredden er tyndere. 
     

Køb rækværk på føtex.dk 

I vores brede sortiment har du altid mulighed for at finde hegn og afskærmning. Haven og terrassen kan nemt gøres privat med et plankeværk, hvis du vælger at justere det til i højden. Samtidig kan du ramme din matrikel ind med et plankeværk hegn. I udvalget finder du pæne rækværk, hvor æstetik og design går hånd i hånd – se bare selv her siden.